Bitcoin oynaklığı ilk kez Nasdaq ve S&P 500'ün altına düştü!

Bitcoin oynaklığı 2018'den bu yana ilk kez Nasdaq ve S&P 500'ün altına düştü!

Bitcoin ( BTC ), geleneksel piyasalarla aynı yönde hareket etmeye devam etse de, son birkaç hafta içinde artan getirilere ve daha güçlü bir ABD Dolarına karşı artan direnç gösterdi.

Bitcoin oynaklığı ilk kez Nasdaq ve S&P 500'ün altına düştü!

24 Ekim'de Kaiko tarafından yayınlanan verilere göre, Bitcoin'in 20 gün boyunca yuvarlanan oynaklığı 2018'den bu yana ilk kez S&P 500 ve Nasdaq hisse senedi endekslerinin altına düştü.

Özellikle, Bitcoin'in oynaklığı genellikle daha riskli teknoloji hisselerinden oluşan ve kripto para piyasası ile daha güçlü bir ilişkiye sahip olma eğiliminde olan Nasdaq'ın altına düşer.

BTC vs. Nasdaq ve S&P 500 20 günlük oynaklık. Kaynak: Kaiko

Özellikle, kripto ticareti analisti TechDev , Twitter'da BTC ve Nasdaq haftalık Bollinger Bantları arasındaki en yakın bağlantıya dikkat çekti ; dedi ki:

“$BTC / $NASDAQ haftalık Bollinger Bantları, #Bitcoin'in tüm tarihindeki en sıkı bantlardır. Fiyat ve NASDAQ, BTC'nin Nisan 2021'deki son dürtü zirvesinde zirveye ulaştı ve 1,5 yıllık düzeltme sırasında konsolide oldu.”

TechDev ayrıca “yakında ters bir kırılma ve güçlü bir Bitcoin performansı” bekliyor.

BTC/Nasdaq Bollinger Bantları tarihteki en sıkı bantlardır. Kaynak: TechDev

Döviz oynaklığı yüksek kalmaya devam ediyor

Bitcoin düşük volatilitesini korurken, FX volatilitesi pandemi sonrası yüksek seviyelere yükseldi. Ekim başındaki düşüşüne rağmen, Japonya Merkez Bankası'nın agresif parasal gevşemesinin sürmesi nedeniyle Yen'in oynaklığı Mart ayından bu yana iki katından fazla arttı.

Bu arada, İngiliz Sterlini (GBP), İngiltere hükümetinin mali teşvik girişimleri nedeniyle İngiliz varlıklarında satışa yol açan Eylül ayında en önemli oynaklık artışını yaşadı. İngiltere piyasalarındaki Bitcoin hacimlerindeki kayda değer artış, Eylül ayında önemli döviz oynaklığından yararlanan tüccarlara bağlanabilir.

BTC -GPB haftalık ticaret hacmi. Kaynak: Kaiko

Finbold 24 Ekim'de yaptığı açıklamada, olumsuz makroekonomik rüzgarlara ve durgun  kripto piyasasına rağmen Bitcoin'in 2022'nin  üçüncü çeyreğinde ABD Dolar Endeksi (DXY) hariç hisse senetlerinden ve çoğu büyük itibari para biriminden daha iyi performans gösterdiğini  bildirdi.

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

BTC'nin %75'inden fazlası hareket görmüyor mu?
Redmi Note serisinin ilk OIS destekli modeli iddialı geliyor! []
Samsung Galaxy S25 hızlı şarj özelliği belli oldu, yine hüsran
Sonraki Haber