Bitcoin 15 dakikada 15 milyar dolar ekledi!

TÜFE verileri beklenenden daha düşük geldiğinden Bitcoin 15 dakikada 15 milyar dolar ekledi!

Yeni ABD Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) raporunun Ekim ayı için beklenenden daha iyi sonuçlar ortaya çıkarması ve en büyük dijital varlık olan Bitcoin'in ( BTC ) düşüşünü durdurmasının ardından, FTX dramasının kripto para birimi endüstrisi üzerindeki baskısı hafifliyor gibi görünüyor.

Bitcoin 15 dakikada 15 milyar dolar ekledi!

Nitekim Ekim ayında tüketici fiyatlarında %7,7 artış kaydeden enflasyon verilerinin yayınlanmasının hemen ardından Bitcoin, alınan CoinMarketCap verilerine göre sadece 15 dakikada piyasa değerine 15 milyar dolar ekledi.

Spesifik olarak, yeni enflasyon verileri yedi ayda ilk kez %8'in altına düştüğünü ve Ocak 2022'den bu yana en küçük artışı gösteriyor. Daha önce Eylül ayı TÜFE verisi raporunda %8,2 fiyat artışı kaydedilirken, Ekim ayı beklentisi %8 seviyesindeydi.

Kripto piyasası seviniyor

İyi haberle harekete geçirilen kripto piyasası, birkaç gün önce kan gölüne döndükten sonra, amiral gemisi merkezi olmayan finans ( DeFi ) varlığı Bitcoin de dahil olmak üzere hemen toparlanmaya başladı ve şu anda 335,14 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle övünüyor.

Bitcoin 24 saatlik piyasa değeri tablosu. Kaynak: CoinMarketCap

Ani artış hakkında yorum yapan, önde gelen içgörü analisti ve kripto araştırma ve tescilli ticaret şirketi Reflexivity Research'ün kurucu ortağı Will Clemente, FTX'in neden olduğu kriz olmasaydı, ilk kripto için her şeyin önemli ölçüde farklı görüneceğini kaydetti.

Özellikle, Bitcoin önceki 24 saat içinde Kasım 2022'den bu yana en düşük noktasına geriledi ve 15.709 dolardan işlem gördü. Bununla birlikte, TÜFE raporunun yayınlanmasından sonra, gün için %0,74'lük bir düşüşü temsil eden 17.452 $'lık fiyattan el değiştiriyor – düşüş eğiliminde dramatik bir yavaşlama. 

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

KuCoin CEO'su, borsasının iflas ettiğine dair söylentileri resmen yalanladı!
Terra Classic, aşağı yönlü kripto piyasasına rağmen %10'un üzerinde kazanç sağladı!
Türkiye'de iPhone 16 sırası, vatandaşlar geceden kuyruğa girdi
Sonraki Haber