Bir ülke daha kriptoda perakende yatırımlarını resmileştirecek!

Hong Kong hükümeti, kriptoda perakende yatırımlarına izin vermeyi düşünüyor!

Kripto para endüstrisi genişlemeye devam ettikçe ve yatırımcılar artan ilgi gösterdikçe, daha fazla hükümet ya şimdiden çoğunluğa atladı ya da vatandaşlarının kripto yatırımlarına katılmasına izin vermeyi düşünmeye başladı.

Bir ülke daha kriptoda perakende yatırımlarını resmileştirecek!

South China Morning Post'un 17 Ekim'de bildirdiğine göre , Hong Kong düzenleyicileri , Çin anakarası hükümetinden ayrı bir duruş sergiledikleri için perakende yatırımcıların dijital varlıklara yatırıma doğrudan katılmalarına izin vermeyi düşünüyor.

Rapora göre, tutumdaki olası değişim, Hong Kong'dan bölgenin bir kripto endüstrisi merkezi olarak statüsünü aşındıran bir finansal teknoloji yeteneği çıkışının ortasında gerçekleşiyor ve bu, Singapur'un ana rakibi olarak avantajına çok fazla.

Daha önce, Hong Kong hükümeti , yetkililerin dediği gibi, “Hong Kong'u uluslararası bir sanal varlık merkezine dönüştürme vizyonu” doğrultusunda, bu yılki FinTech Haftası sırasında kripto para birimleri hakkındaki yeni politika beyanını açıklayacağını açıklamıştı.

Bir ülke, iki sistem

17 Ekim'de bir InvestHK paneli tartışması sırasında, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'nun (SFC) lisanslama direktörü ve fintech biriminin başkanı Elizabeth Wong, "bir ülke, iki sistem" ilkesinin "Hong Kong'un temelini oluşturduğunu söyledi. finansal piyasalar '.

SFC'nin perakende yatırımcıların "doğrudan sanal varlıklara yatırım yapmasına" izin verme düşüncesi hakkında yorum yapan Wong, endüstrinin daha uyumlu hale geldiğini kabul etti ve şunları ekledi:

“Bu sektörü düzenleme konusunda dört yıllık bir deneyime sahibiz. (…) Bu sadece profesyonel yatırımcılara yönelik gerekliliğe devam edip etmeyeceğimizi gerçekten dikkatlice düşünmek için gerçekten iyi bir zaman olabileceğini düşünüyoruz.”

200 MP sensöre sahip Xiaomi 12T Pro'nun kamera performansı! [iPhone'a dokunuş]
Elon Musk yaptı yapacağını! Twitter hisseleri %10 düştü!
iPhone 16 ilk hafta satış sayısı açıklandı, ciddi düşüş var
Sonraki Haber