Bilişimci olmayanlar için Bilişim Akademisi devam ediyor

“Yönetici Denetçi ve Son Kullanıcı Bilişim Akademisi Projesi” kapsamında kayıtlar devam ediyor.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Yönetici Denetçi ve Son Kullanıcı Bilişim Akademisi Projesi”  yılın başlarında gerçekleştirilen açılış lansmanı sonrasında eğitimleri için kayıt almaya başladı.

MÜSİAD ve Bilişim Teknolojileri Derneği ortaklığı ile sürdürülen projede amaç; verilecek eğitimler ile bilişim uzmanı olmayan ancak bilişimden hizmet bilişim tüketicilerini bilinçlendirerek, bilişim yatırımlarını etkin olarak yönetmelerini sağlamak.

İş Fikrini Bilişimle Besleyen Girişimciler Kazanıyor

Günümüzde her yeni girişim, yenilik ve projede bilişim olmazsa olmaz bir rol oynuyor. İnternetin hemen her alanda tetiklediği değişimler, inşaat alanında, çizim yazılımları, şirket yönetimi için kullanılan karar destek sistemleri bunlara kısa örnekler. ARGE projeleri zaten doğrudan bilişim eksenli bir hal almış durumda.

Bilişim projelerinin başarısı için de temel bilişim kavramlarının anlaşılması ile mümkün.Yeniliklerin ve inovasyonun başarısının bilişim projelerinin doğru yönetilmesine bağlı olduğu günümüzde sektörüne yeni katılacak girişimcilerin en büyük silahı bilişim yatırımları etkin yönetip, ışık hızıyla değişen bu alana yabancı kalmamak olacak.

Alanında İlk

Yurt dışında dünya devi önemli kurumlarca verilen ancak ülkemizde herhangi bir benzeri olmayan eğitim programı alanında ilk olma özelliği taşıyor.

Akademide ve sektörde tecrübeli eğitmenler tarafından özel olarak hazırlanan eğitimler, bilişimle bu zamana kadar yıldızı barışmamış olanlar için bir fırsat niteliğinde.  Proje kapsamında sunulan eğitim programı bilişimci olmayanların ihtiyaç duymayacağı gereksiz ayrıntılardan arınmış, tamamıyla interaktif ve örnekleme yöntemleriyle verilecek. Eğitim programı; bilişimin teknik detaylarını değil bilişimle kazanmanın yollarını katılımcılara anlatmayı hedefliyor. 

Eğitim Programı ve Katılımcılar

Yazılım projelerini iyi bir biçimde yönetmek, bilgi teknolojilerini kazanca dönüştürmek ve daha başarılı bilişim projelerine imza atmayı gerçekleştirmek isteyenler projenin temel hedefi. Bunun yanı sıra tüm bilişim tüketicilerini hedefleyen alternatifli eğitim programları da akademinin bünyesinde mevcut.Aşırı teknik ve sıkıcı olabilecek bir eğitim programı yerine görsel sunu, animasyon ve bilgisayar uygulamalarının kullanılacağı zengin bir eğitim imkânı akademi de katılımcılarını bekliyor.

Akademideki verilecek eğitimlerden bazıları şu şekilde:

  • Genel Bilişim Kavramları ve Hizmetleri
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
  • Kurumsal Bilişim Yönetimi ve Entegrasyon
  • Bilişim Projeleri Geliştirme Süreci ve Kontrolü
  • Dış Kaynak Yönetimi
  • Bilgisayar Sistemlerinde Bilgi Güvenliği
  • Sosyal Medya
  • Ve daha birçok yeni teknoloji (Bulut Bilişim, Büyük Veri, Web üzerinden reklam ve tanıtım vb.)

Projede eğitim verecek kişiler konusunda uzman ve tecrübeli akademisyen ve eğitmenler, eğitimleri kısa süre için çok cüzi bir ücretle verecekler.

Eğitimler ne Kazandıracak?

Eğitimlere katılım sağlayan bir yönetici veya girişimci, bilişim yatırımlarını etkin ve verimli yöneterek bilişim faaliyetleri hakkında farkındalık kazanacak. Ayrıca eğitim programı bilişim projelerinde kuruma en yüksek kazancı sağlamayı ve dış kaynak kullanılan projelerdeki başarıyı artırmayı hedefliyor.

Katılımcılar, devam şartını sağladıkları takdirde “katılım belgesi”, yapılacak sınavda başarılı oldukları takdirde ise “başarı sertifikası” almaya hak kazanarak bilişim bilgilerini kanıtlamış olacaklar. 

Bilişim Akademisi'ne katılım için buradan başvurunuzu yapabilir, Bilişim Akademisi hakkında daha detaylı bilgi için  ydkbil.fsm.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

CNNTurk, MIT Technology Review'i Milli İstihbarat Teşkilatı yaptı!
Fakir'in Alman Teknolojisi Yeni Pazarlara Uzanıyor
En fazla elektrikli otomobil satan markalar belli oldu, TOGG kaçıncı sırada?
Sonraki Haber