Bilim insanına ötanazi yapıldı

Avustralyalı bilim insanı 104 yaşındaki Dr. David Goodall, "yaşam standartlarının kötüleştiği' gerekçesiyle İsviçre'nin Basel kentindeki bir klinikte ötanazi ile hayatına son verdi.

Avustralya'da yasak olduğu için İsviçre’deki bir kliniğinde doktor yardımıyla ötanazi yapılan Goodall'ın, hiçbir ölümcül hastalığı bulunmuyordu. Yaşam standartları kötüleştiği ve görme yetisinde düşüş olduğu gerekçesiyle ötanazi hakkını kullanan Gooddall'ın, ölmeden önceki son öğününde bir İngiliz klasiği olan balık ve patates kızartması yediği, tatlı olarak da kek tercih ettiği belirtildi.

Goodall'ın yaşamına ölümcül dozda Nembutal isimli uyku ilacı kullanılarak son verildiği açıklandı. Ötanazi öncesi son cümlesi "Ne için bekliyoruz ki?" olan Goodall'a, ölmeden önce son isteği üzerine Beethoven'ın 9. Senfonisi'nin "Ode to Joy" adlı parçasının dinletildiği öğrenildi.

Ölmeden önce düzenlenen basın toplantısında duymakta zorluk yaşamasına rağmen kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Goodall'ın, ölmeden önce baş ucunda ABD ve Fransa'dan gelen torunları yer aldı. 1914'te Londra'da doğan Goodall, 1948'de Melbourne Üniversitesinde ders vermek için Avustralya'ya göç etmişti. Goodall'ın, 3 evliliğinden 4 çocuğu ve 12 torunu bulunuyordu.

Geçen hafta Avustralya'dan İsviçre'ye tek yön uçak bileti alan Goodall, Fransa'nın Bordeaux kentindeki akrabalarını da son kez ziyaret etme şansı bulmuştu. Ekoloji alanında 70 yıldan fazla süredir çok sayıda araştırmaya imza atan 104 yaşındaki bilim insanı, Avustralya hükümetini ötanazi hakkı vermediği için eleştiriyordu.

Ötenazi ne demek?

İnsanın kendi hayatına son vermesine ötenazi adı veriliyor. Özellikle ağır hastalık geçiren ya da ileri yaşlarda olanların talep ettiği ötenazi dünyanın birçok ülkesinde yasal bir uygulama değil. Ötenazi genelde ilaç verilerek hayatın son verilmesi şeklinde uygulanıyor.  

Apple 1 trilyon dolara koşuyor
David Beckham ile Deadpool aynı sahnede!
Netflix Türkiye’den WWE İle ilgili büyük müjde: Canlı yayınlar başlıyor!
Sonraki Haber