Beklenen oldu, Google, Motorolayı Lenovo'ya sattı!
İşte gündemde ilk sıralara oturan o dev satın almanın perde arkası!
2011 yılının Ağustos ayı içerisinde Google, batmanın eşiğinde olan, tüm zamanların en gözde firmalarından Motorolay'ı 12.5 milyar dolara satın almış, bianda bütün dünya bu sürpriz satın almayı konuşmuştu. Aylarca süregelen tahminler, Google'ın gizli planları ve senaryoları ortaya çıkacak tarzında dedikodular su yüzüne çıkmıştı.
Geçtiğimiz saatlerde Reuters tarafından yayınlanan özel haber ile birlikte dünya devi Google, 2011 yılında topraklarına kattığı Motorolayı, yine bilgisayar dünyasının gözde firmalarından olan Lenovo'ya sattığı duyuruldu. Google tarafından satın alındıktan itibaren bağımsız bir şekilde üretime devam eden Motorola, Google bayrağı altında güzel işler çıkarttı. Hatta geçtiğimiz yıl 1.1 milyar dolar ciroyu yakaladığını duyurmuştu.
Google'ın 2011 yılında Motorola'yı satın almasının ardındaki en büyük sebep olarak gösterilen 10 binin üzerindeki bu dev satın almayla birlikte akıllı telefon ve tabletler içn olan patentler Lenovo'ya geçti. İlk dakikalarda resmiyet kazanmayan geçtiğimiz dakikalarda Google'ın blogundan resmi açıklamayla duyurulan dev satın alma, şuan için dünya ekonomi gündeminin en tepesinde duran başlık oluyor.
Lenovo bu dev şirketi sadece 3 milyar dolara satın alarak, 2 yıl önce 12.5 milyar dolar eden şirketi büyük bir rakam düşüklüğü ile satın almış oldu. Akıllarda yanan soru işaretlerinden birisi de şu oldu. Google Motorola bünyesindeki patentleri beğenmedi mi acaba ki sattı? oldu. İleryelen günlerde satın almanın perde arkasını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Google'ın blogunda yayınlanan o resmi satın alma açıklaması.
Google’ın Motorola ile olan işbirliğinden memnun olduğu ancak pazardaki yoğun rekabet şartlarından dolayı böyle bir karar gidildiğine yer veriliyor. Larry Page ayrıca açıklamada; Motorola ekibinin ve genel olarak şirketin Lenovo ile büyük işler başarabilecek potansiyelde olduğunu da değiniyor.
Bu arada satın alma ile ilgili resmi açıklama gelse de sürecin hukiki olarak devam ettiğini ve devletler nezdinde onay çıkmasının biraz daha zaman alacağını da eklemek gerekir.