Başkalarının adına parayla Covid-19 aşısı olan adam 9. aşıda yakalandı

Covid-19 aşısı karşıtı olan insanların yerine parayla aşı olan adam 9. aşısında yakalandı. Söz konusu adamın sağlığında bir komplikasyon olmadığı söylendi.

Gün geçmiyor ki internette ilginç bir olaya rastlamayalım. Bugün de yine ilginç bir haber duyuldu. Covid-19 aşısı olmak istemeyenler yerine para ile aşı olan adam 9. aşısını olacakken yakalandı. Pazar günü tutuklanan adamın aşı olmak istemeyenler adına tazminat karşılığında birden fazla doz aldığı söylendi. Kimliği veya aşıyı kendi adlarına alması için kendisine ödeme yaptığı iddia edilen kişiler hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

Başkalarının adına aşı olan adamın her zamanki gibi aşı merkezine kendisine ait olmayan bir kimlik kartıyla geldiği söylendi, ancak aşı merkezi personeli durumu fark etti ve alarm verdi. Adamın sağlık durumunun, aldığı iğnelerin sayısına rağmen herhangi bir komplikasyon belirtisi göstermediği bildirildi.

Başkalarının adına parayla Covid-19 aşısı olan adam 9. aşıda yakalandı

Ancak, eylemlerinden çıkar sağlayan kişilerle birlikte sahtecilikten yargılanma riskiyle karşı karşıya. Bu arada Belçika, Avrupa genelinde vakalarda artışa neden olan Omicron varyantının yayılmasını yavaşlatmak için ekstra önlemler aldı. 26 Aralık'tan itibaren kapalı Noel pazarları, sinemalar, tiyatrolar ve konser salonları kapatılacak. Spor müsabakaları seyircisiz devam edecek.

Kapalı kamusal alanlarda zorunlu maske takmak, haftanın dört günü evden çalışmak, bar ve restoranları saat 23.00'te kapatmak gibi eski kurallar yürürlükte kalacak. Belçika başbakanı Alexander De Croo, "Bu önlemleri almanın amacı, hastaneler üzerindeki baskıyı yönetmek ve okulların 10 Ocak 2022'den itibaren yeniden açılmasını sağlamaktır" dedi.

Apple mağazalarını kapatma kararı aldı
Dolar düşerken eşine 2 milyon dolar "hediye" verdi
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber