Avea Genç CEO Buluşmaları’nda yeni liderlik modeli şekillendirildi

Avea, Türkiye’deki girişimcilik anlayışını dünyadaki örneklerle karşılaştırmak ve fikir alışverişinde bulunmak için Genç CEO Buluşmaları’nın ilkini gerçekleştirdi.

Avea Türkiye’nin genç liderlerini, yeni iş modelleri ve girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, Bizz Consulting işbirliğiyle Genç CEO Buluşmaları’nda bir araya getirdi.

Girişimciliğin güçlenen rolüne dikkat çekmek için Türkiye’den ve dünyadan, alanının en özgün ve inovatif girişimcilerini bir araya getirmeyi hedefleyen Genç CEO Buluşmaları’nın ilki Yarın, Yeni Şirket, Yeni Startup ve Yeni Liderlik’ başlığıyla 19 Şubat Perşembe günü gerçekleştirildi.

Genç CEO Buluşmaları’nın bu ilk toplantısında Avea CEO’su Erkan Akdemir’in yanı sıra, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu ve Citibank CEO’su Serra Akçaoğlu, ve SuperJam Kurucusu Fraser Doherty konuşmacı olarak yer aldı.

Ayrıca Capital Dergisi Yayın Direktörü M. Rauf Ateş moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ise HotelRunner CEO’suArden Agopyan, Sarar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ece Özalp, Esas Gayrimenkul CEO’su ve Yönetim Kurulu ÜyesiKazım Köseoğlu ile İTÜ Arı Teknokent CEO’su Kenan Çolpan yer aldı.

Teknoloji girişimcinin yolunu açtı”

Dünyadaki örneklerle Türkiye örneklerini karşılaştırma ve fikir alışverişinde bulunma hedefi ile yola çıktıklarını dile getirenAvea CEO’su Erkan Akdemir, yaptığı konuşmada “Teknolojinin yeni fikirleri çok hızlı hayata geçirdiği bir dönemde yaşıyoruz. İyi bir fikirle yola çıkan şirketlerin, çok kısa sürede dünya şirketi haline geldiğini görüyoruz. Bu yeni çağda ihtiyaçlar ve alışkanlıklar da çok hızlı değişiyor. Bir başka ifade ile teknoloji, girişimcinin yolunu açtı. Biz de, girişimciliğin güçlenen rolüne dikkat çekmek için, Türkiye’den ve dünyadan, alanının en özgün ve inovatif girişimcilerini bir araya getirdik” dedi.

Mobil teknolojilerin, toplumun her kesimi için fırsat eşitliği sağladığını belirten Akdemir sözlerine şöyle devam etti: “Avea olarak, mobil teknolojilerden bireylerin ve şirketlerin daha uygun koşullarda faydalanmasını sağlamak için çalışıyoruz. Sunduğumuz mobil iletişime dayalı teknolojilerle, kurguladığımız iletişim şebekeleriyle, sunduğumuz akıllı cihazlarla ve hizmetlerle ürettiğiniz çözümleri daha fazla tüketiciye buluşturmanız için bu anlamda bir köprü görevi görüyoruz”.

Başarı için girişimciliğin kodlarını keşfetmek gerekiyor”

Konuşmasında, Türkiye’de gelişiminde inovasyonun çok önemli bir rolü olduğunu söyleyen Akdemir, “Girişimcilik ülkelere ve koşullara göre değişen, gömülü ve keşfedilmeyi bekleyen kodlara sahiptir. Genç girişimcilerimizin bu kodları keşfederek toplumla uyum içinde, geçmişten gelen değerlerimizin üzerine yeni değerler katan şirketlere imza atacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’de aile şirketlerinin önemine de değinen Akdemir, şöyle devam etti:

Aile şirketleri geçmişin değerlerini günümüze taşıyan önemli bir misyonu sürdürüyor. Ben bu şirketlerin sahip olduğu değerler ve sahip oldukları heyecanla profesyonel şirketler kadar başarılı olabileceğine inanıyorum. Genç kuşakların bu şirketlerin refahını sürdürmek ve yeni kuşaklara aktarmak için çalışması gerekiyor. Bu nedenle karşılaşabilecekleri problemleri ve riskleri önde görüp ona göre tedbir almaları, güne uyum sağlamaları çok önemli. Bu süreçte eski kuşakların işi yeni kuşaklara devrederken yönetimin içine katmaları ve ellerindeki araçları nasıl kullanacaklarını öğretmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Avea Kuluçka Merkezi ile girişimciliği destekliyor”

AveaLabs ile girişimciye ve yaratıcı fikre kucak açtıklarını belirten Akdemir, “AveaLabs bünyesindeki şirketlerin birer dünya şirketi olması için bilgi birikimimizi ve kaynaklarımızı genç girişimcilerle paylaşıyoruz. Buradan çıkan 6 şirket bugün dünya genelinde ürün ve hizmet satacak olgunluğa ulaştı” dedi.

Profesyonel yöneticiler ve genç girişimciler tecrübelerini aktardı

Toplantının açılışında Erkan Akdemir’in ardından Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Citibank Türkiye CEO’su Serra Akçaoğlu, Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu ve SuperJam Kurucusu Fraser Dohertytecrübelerini paylaştı.

Murat Özyeğin, aile şirketlerinde bir elbiseyi birçok şirkete uydurma çabasının kurumsallaşmaya karşı direnç oluşturabileceğini söyledi. Özyeğin, “Şirketlerin kendi iç dinamiklerini ve kültürlerini gözeterek öncelikle şirketin DNA’sını ortaya çıkarması, aile bireylerinin ve şirketlerin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek bu çizgiler etrafında adım atması gerekir” dedi.

Serra Akçaoğlu, şirketlerdeki fikir çeşitliliğin, sağlıklı kararlar almaya giden yol olduğunu vurguladı. Başarının özel hayat ve iş hayatı arasındaki dengenin oluşturulmasıyla geleceğini söyleyen Akçaoğlu, çalışma hayatında da kadınlar ve erkekler arasında denge kurmanın yöneticilerin önemli sorumlulukları arasında olduğuna dikkat çekti.

Ömer Taviloğlu, işlerinde başarılı olmanın formülünü neyi gerçekten iyi yapabileceğinizi baştan belirlemek, iş konusunda takibi elden bırakmamak, yenilik aşkı ve bunu müşteriye yansıtmak olduğunu söyledi. Bu kavramların sürdürülebilir başarı için son derece önemli olduğunu ifade eden Taviloğlu, bu anlayışı müşteriye taşıyabilen şirketlerin başarıya ulaşacağını belirtti.

Fraser Doherty de anneannesinin ürettiği reçelleri daha fazla kişiyle buluşturma fikriyle ortaya koyduğu SuperJam isimli şirketin büyüme hikayesini anlattı. Girişimcilik adına çıktığı bu yolculukta ürettiği reçellerin İngiltere’den çıkıp Japonya’ya kadar uzanan yolculuğunu paylaşan Doherty, girişimcilikte başarılı olmak için yaratıcı çözümler üretmek ve vazgeçmemek üzerine deneyimlerini paylaştı.





Genç girişimciler panelde buluştu

Genç CEO Buluşmaları kapsamında açılış konuşmalarının ardından genç girişimcilerin katıldığı bir panel düzenlendi. HotelRunner CEO’su Arden Agopyan, Sarar Giyim Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ece Özalp, Esas Gayrimenkul CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Köseoğlu ve İTÜ ARI Teknokent CEO’su Kenan Çolpan’ın katıldığı panelin moderatörlüğünü Capital, CEOLIFE, Ekonomist ve StartUp Yayın Direktörü M. Rauf Ateş üstlendi.

Panelde katılımcılar girişimcilik özelindeki vizyonlarını ve genç bir yönetici olmanın getirdiği sorumlulukları paylaşmanın yanı sıra, önceki nesil yöneticilerin tecrübelerinden nasıl faydalandıklarını ve teknolojik gelişimin günümüz iş anlayışına olan etkilerini aktardılar.

Turkcell'den Osmaniye'ye son 1 yılda 3 milyon TL yatırım
Huawei G.fast Türk Telekom laboratuvarlarında test edildi; onaylandı!
Hyundai'den harika kampanya, Hyundai i10 fiyatları dibi gördü
Sonraki Haber