ASELSAN dünyayı uçuracak

ASELSAN, proje kapsamında üstleneceği görevle yurt dışına açılma konusunda yeni fırsatlar yakalayacak.

Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında, ASELSAN-Sikorsky işbirliğiyle ilk kez bir Türk firmasının geliştirdiği ve ürettiği yüksek teknolojiye sahip sistemler, dünyada pek çok ülkenin tercihi olan Black Hawk gibi bir hava aracının standart konfigürasyonuna dahil oldu. Gelecek 20 yıl boyunca dünya genelinde satılacak S-70i Black Hawk helikopterlerinin önemli bir kısmı, ASELSAN’ın aviyonik çözümlerini içerecek.

Proje, Savunma Sanayii İcra Komitesi Kararı ile Türkiye’deki 6 farklı kullanıcının 109 genel maksat helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere başlatıldı.

Buna göre, Sikorsky firmasının S-70i Black Hawk helikopteri, lisans altında üretim modeli ile Türkiye’de üretilecek. Üretim lisansı, Türkiye’nin ileriki dönemlerdeki ihtiyacını da karşılayacak şekilde toplam 300 helikopterin üretimini kapsıyor.

Proje kapsamında, helikopterlerde kullanılacak seyrüsefer, haberleşme, elektronik harp, uçuş ve görev yönetim sistemlerinin geliştirilmesi, üretilmesi ve entegrasyon faaliyetleri ASELSAN tarafından yürütülecek.

S-70i Black Hawk helikopterinin mevcut uçuş ve görev yönetim sistemi yerine ASELSAN tarafından yazılımı ve donanımı tümüyle milli ve özgün olarak geliştirilmekte olan “ASELSAN Görev Yönetim Sistemi (IMAS)” entegre edildiğinde nihai konfigürasyondaki helikopter T-70 Kara Şahin helikopteri olarak anılacak.

Pazar payını artırmada önemli adım
ASELSAN-Sikorsky işbirliğiyle ilk kez bir Türk firmasının geliştirdiği ve ürettiği yüksek teknolojiye sahip sistemler, dünyada pek çok ülkenin tercihi olan Black Hawk gibi bir hava aracının standart konfigürasyonuna dahil olacak. Gelecek 20 yıl boyunca dünya genelinde satılacak S-70i Black Hawk helikopterlerinin önemli bir kısmı, ASELSAN’ın aviyonik çözümlerini içerecek.

Dünyanın sayılı helikopter üreticilerinden Sikorsky firmasının S70i Black Hawk helikopterindeki sayısal kokpit göstergelerini ve temel aviyonik sistemlerini ASELSAN’a emanet etmesi, şirketin uluslararası alanda kabul gören bir aviyonik ekipman sağlayıcısı olduğunun en büyük kanıtını oluşturacak. Bu durum, ASELSAN’ın dünya genelindeki pazar payını arttırma hedefine ve marka değerine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca ASELSAN, dünyada farklı hava araçları için platforma özgü aviyonik çözümler sunabilen az sayıdaki şirket arasındaki yerini daha da sağlamlaştıracak.

Yeni bir uydu keşfedildi
Beyninizin hangi tarafını kullandığınızı bilmiyor musunuz?
En fazla elektrikli otomobil satan markalar belli oldu, TOGG kaçıncı sırada?
Sonraki Haber