Apple’ın yeni iPhone’ları heyecan yaratacak

Apple, yeni iPhone modellerinde büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bu değişiklik, performans ve verimlilik açısından önemli bir adım olabilir.

Apple, Eylül ayında iPhone 16 serisini tanıtmaya hazırlanırken, yeni bir söylenti, Pro olmayan iPhone 16 modellerinin de en yeni ve güçlü A serisi çip olan Apple A18 Pro ile donatılacağını öne sürüyor.

Apple, iPhone 14 serisinden itibaren Pro olmayan iPhone'larda bir önceki nesil Bionic çipleri kullanmaya başlamıştı. iPhone 15 serisiyle birlikte ise Pro modellerin çiplerine 'Pro' markalaması eklenmişti. Ancak, en son çıkan söylentiye göre, iPhone 16 serisindeki tüm modellerin (muhtemelen A18 Pro olarak adlandırılacak) en yeni A serisi çiple donatılacağı belirtiliyor. Bu haber, Apple’ın backend kodlarında bazı ipuçları bulan @Nicolás Alvarez tarafından X platformunda paylaşıldı. Kodlar, dört iPhone 16 modelinin de A18 Pro çip ile güçlendirileceğini ortaya koyuyor.

Apple'ın bu kararı almasındaki neden, Apple Intelligence olabilir. A15 Bionic, iOS'un temel özelliklerini sorunsuz çalıştırabiliyordu, ancak bu artık geçerli değil. iOS 18, bazı AI özelliklerinin cihazda yerel olarak çalıştırılmasını gerektiren Apple Intelligence ile entegre olmuş durumda. Bu özellikler temel AI özellikleri olarak değerlendirilse de, eski çiplerin NPU'ları (nöral işlem birimleri) bu görevleri yerine getirecek kapasitede değil. Bu nedenle, iPhone 15 serisinin yalnızca Pro modelleri (A17 Pro çipi ile) Apple Intelligence'ı destekliyor.

A18 Pro çipin, geçen yılki A17 Pro'ya kıyasla daha yetenekli bir NPU ile geleceği ve iki çip arasında belirgin bir AI performansı farkı yaratabileceği söyleniyor. Bu, gelecekte Apple Intelligence'ın uygulanmasında iPhone 15 serisinde gördüğümüz durumu tekrarlayabilir. Bu da Apple'ın, iPhone 16 modellerinin tamamını yeni çip ile güçlendirme kararının arkasındaki neden olabilir.

Apple’ın bu stratejisi, kullanıcıların en yeni teknolojilere erişimini genişletme ve genel performans iyileştirmelerini sağlama amacı taşıyor gibi görünüyor. Eylül ayında yapılması beklenen lansmanla birlikte, iPhone 16 serisinin yeni özellikleri ve bu güçlü çip ile nasıl performans göstereceği merakla bekleniyor.

Samsung'un yeni modeli parmak izi teknolojisinde devrim yapacak
Google, 2024 Çevre Raporunu dikkate alacak mı?
Telsizler uzaktan patlatıldı, peki telefonlarımızı da patlatabilirler mi?
Sonraki Haber