Apple paraya para demiyor! Fakat bu kazanç bile yetersiz!

Apple'ın mali durumu hafif de olsa bir düşüş içinde olmaya devam ediyor.

Tıpkı son iki çeyrekte gördüğümüz gibi, şirket 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinde de gelirinde küçük düşüşler yaşadı ancak bunlar, her çeyrekte hala absürt miktarlarda para toplayan bir şirket için küçük işaretler.

Çoğu zaman olduğu gibi, Apple'ın Hizmetler segmentinden (ücretli iCloud planları, Apple Music, AppleCare, App Store ve diğer birçok teklif gibi şeyler) elde ettiği gelir tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21,2 milyar dolara ulaştı. Bu, şirketin iPhone'un ardından ikinci en büyük ürün kategorisi ve yıldan yıla %8 büyüdü. Ancak iPhone, Mac ve iPad gelirlerinin tümü, geçen çeyrekte olduğu gibi, bir yıl öncesine göre düştü.

Apple paraya para demiyor! Fakat bu kazanç bile yetersiz!

iPhone söz konusu olduğunda, bu düşüş hafif oldu: çeyrekte 39,7 milyar dolarlık gelir, bir yıl öncesine göre yaklaşık %2 düştü. iPad (%19,8 düşüş) ve Mac (%7,3 düşüş) satışları daha da düştü. Ancak Apple'ın geçen sonbahardan bu yana hiçbir iPad donanımını yenilemediği göz önüne alındığında, orada bir düşüş görmek çok da şaşırtıcı değil. Giyilebilir cihazlar (Apple Watch ve AirPods gibi) ve aksesuarlarda ise gelirler %2’nin biraz üzerinde arttı.

Genel olarak, 81.8 milyar dolarlık gelirler yıldan yıla %2'den daha az bir düşüşü temsil ederken, karlar gerçekte yaklaşık %2 artarak 19.9 milyar dolara ulaştı.

Elon Musk Apple’ı yerden yere vurdu!
Dünya Somalili atleti konuşuyor! Tarihin en kötü derecesini yaptı!
Circle to Search özelliğini alan Samsung modelleri açıklandı
Sonraki Haber