Apple App Store'daki uygulama sayısı 7 yılın en düşük seviyesinde!

3. Çeyrekte Apple App Store'dan 540.000'den fazla uygulama silindi ve 7 yılın en düşük sayısına ulaştı!

App Store, Apple'ın iş kolunda önemli bir segment olmaya devam ediyor; bu nedenle platformdaki uygulama sayısı, izlenmesi gereken kritik bir metrik olarak ortaya çıkmıştır. Yıllar geçtikçe, App Store'daki uygulamalar marjinal bir şekilde dalgalandı, ancak son çeyrek, uygulamalarda hızlanan bir düşüşün altını çiziyor. 

Apple App Store'daki uygulama sayısı 7 yılın en düşük seviyesinde!

Elde edilen verilere göre, Apple App Store'daki uygulama sayısı 2022'nin üçüncü çeyreğinde yedi yılın en düşük seviyesini gördü ve 1.642.759'a ulaştı. Değer, 2022'nin ikinci çeyreğinde kaydedilen 2.184.456'dan 541.697 veya %24.79'luk bir düşüşü temsil ediyor. Uygulama sayısının bu kadar düşük olduğu en son zaman, 2015'in 3. çeyreğinde 1.672.271'di.

Diğer yandan, 2022'nin üçüncü çeyreği itibarıyla dünyanın önde gelen uygulama mağazalarındaki uygulama sayısı açısından Google Play Store 3.553.050 ile ilk sırada yer alırken, App Store 1.642.759 ile ikinci sırada yer alıyor. Amazon Appstore, 483.328 ile en yüksek üçüncü uygulama sayısına sahiptir.

Politika değişiklikleri, App Store uygulamalarında bir düşüşü tetikler 

Uygulamaları App Store'dan kaldırmanın, platformda kaliteyi korumanın bir parçası olarak Apple tarafından başlatılan çok yıllık bir uygulama olduğunu belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, kaldırılan uygulamalardaki son artış, şirketin kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik çeşitli kararlarına bağlanabilir.

Bu durumda, Nisan 2022'de şirket, geliştiricilere bir süredir güncellenmemiş eski uygulamaları kaldırmak için bir plan sunduğunu bildirdi. Yönerge, geliştiricilerin 30 gün içinde güncelleme yapmaya veya platformdan risk kaldırmaya yönlendirildiğini gördü. 

Daha önce Apple, uygulamaları kaldırmak için herhangi bir zaman çizelgesi belirlememişti, ancak son güncelleme, App Store'u temizlemenin devam eden bir süreç olduğunu ve uygulamaları değerlendireceğini, artık planlandığı gibi çalışmayan, gözden geçirilen yönergelere uymayan veya ihtiyaç duyulan uygulamaları kaldıracağını vurguladı. güncellenecek.

​​El Salvador, FTX'te Bitcoin tutuyor mu? ​​El Salvador Başkanı Bukele açıkladı!
Bitcoin 15 dakikada 15 milyar dolar ekledi!
Samsung Galaxy S25 hızlı şarj özelliği belli oldu, yine hüsran
Sonraki Haber