Amerika'nın "Dünyanın her yerini" vurabilmesini sağlayan kablosuz teknolojisi!

Bir savaşa girdğinizde tankınız tüfekleriniz ve uçaklarınız haricinde dünyanın her yerine gönderebilecek güçte füzeleriniz varsa bunların kablosuz olarak iletişimi de çok önemlidir. Amerika'nın elinde bulundurduğu bu teknolojiye yakından bakalım.

Kıyamet Saati'nin gece yarısına 90 saniye kala gösterdiği gibi, sıkıntılı zamanlarda yaşadığımız bu korku gittikçe arttıyor. Ülkeler arasındaki siyasi sıkıntılar, nükleer füzeler ve savaşlar hiçbirimizin istemeyeceği şeylerdir. Ancak ülkeler, ellerindeki silah teknolojisini gittikçe geliştiriyorlar. Bunlardan birisi de Amerika.

ABD Hava Kuvvetleri nükleer füze ekipmanlarını koruma çabasını gittikçe hızlandırıyor. Dünyanın en büyük kablosuz geçici ağı için New York merkezli Persistent Systems firmasıyla 75,5 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Küresel kablosuz iletişim teknolojisi

Persistent Systems, ABD genelinde yerleşik 400 operasyonel Minuteman III kıtalararası menzilli nükleer füze silosu için güvenli bir birleşik ağ oluşturarak Hava Kuvvetleri Küresel Saldırı Komutanlığı için Altyapı Tabanlı Bölgesel Operasyon Ağı'nı (IRON) kullanıma sunacak.

Yani IRON kısaca, Amerika'nın bu sistemi kurduğu ülkelerde hava sahası ileşimini de kullanarak en uzak mesafeye bile füze atabilmesini sağlıyacak.

ABD Hava Kuvvetlerinin Bölgesel Operasyon Görüntüsü (ROP) programına hizmet veren IRON, 25.000 mil karelik (70 km kare) bir coğrafi alanı kaplsayarak onu dünyanın en büyük kablosuz geçici ağı yapacak. Havacıların ses, video, sohbet, sensör ve GPS verilerini paylaşmasına izin veren MANET uç ağlarını, artan durumsal farkındalık için tek bir birleşik ağa bağlayabiliyor.

Bu devasa alana yaklaşık 700 IRON sistemi kurulacak. 75 operasyon merkezini ve 1.000'den fazla Güvenlik Gücü aracını birbirine bağlayabilen, sabit kuleler ve direkler üzerinde kurulumu gayet kolay olan Entegre MANET Anten Sistemi Amerika için oldukça önemli.

Persistent iş gelişimden sorumlu Adrien Robenhymer "ABD askeri üsleri on binlerce mil karelik bir alana yayılabilir ve şu anda olduğu gibi, karargah personelinin bu geniş alanda devriye gezen güvenlik personelini takip edebileceği ve onlarla güvenilir bir şekilde iletişim halinde kalabileceği dinamik, yüksek bant genişliğine sahip bir yolu yok" dedi.

IRON sistemleri halihazırda füze sahalarında konuşlandırılıyor ve önümüzdeki 36 ay boyunca konuşlandırılmaya devam edecek.

Amerika'nın eline büyük koz veren bu sistemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Game Booster nedir? Ne işe yarar?
İşte oturduğunuz yerden dünyayı gezebileceğiniz web siteleri
Samsung Türkiye indirim işini abarttı, bu fiyatlara Redmi bile yok
Sonraki Haber