Amazon’un uygun fiyatlı eczane programı rxPass Medicare kullanıcılarına açıldı

Amazon’un Prime üyelerine sunduğu rxPass programı, artık Medicare kullanıcıları tarafından da erişilebilir. Bu genişleme, daha fazla kullanıcının uygun fiyatlı ilaçlara ulaşmasını sağlayacak ve sağlık harcamalarını düşürmeye yardımcı olacak.

Amazon, 2023 yılında Prime üyelerine yönelik olarak RxPass hizmetini başlatarak, 80'den fazla yaygın sağlık sorununu tedavi eden jenerik ilaçlara aylık 5$ ek ücret karşılığında erişim imkanı sundu. Şimdi ise Amazon, bu programı Medicare sigortasına sahip Prime üyelerine genişleterek, ek olarak 50 milyon müşteriye daha ulaşmayı hedefliyor. Şirketin basın açıklamasında belirtildiğine göre, üyeler aylık sabit 5$ ücret karşılığında 60 jenerik ilaca sınırsız erişim, kargo ve 7/24 eczacı desteği alabiliyorlar. Ayrıca, dokuz büyük şehirde aynı gün teslimat hizmeti sunuluyor.

Medicare kullanıcıları için bu hizmet, yılda 70$'a kadar tasarruf sağlama potansiyeline sahipken, iki veya daha fazla ilaç kullananlar için bu tasarruf daha da artıyor. Amazon Eczane Başkan Yardımcısı John Love'a göre, her uygun Prime üyesi bu hizmete kaydolursa, Medicare yıllık 2 milyar dolar tasarruf edebilir ve müşteri cepten harcamalarını azaltabilir. Love, özellikle araç veya perakende eczanelere erişimi olmayan Medicare kullanıcıları için bu hizmetin oldukça cazip olduğunu belirtti.

Amazon, CVS, Walgreens ve Costco gibi diğer eczanelerle rekabet ediyor. RxPass programına dahil edilen ilaçlar burada gösteriliyor ve arama yaparken uygun ilaçların yanında RxPass logosu görülüyor. Amazon, jenerik ilaçlarda yüzde 80'e, markalı ilaçlarda ise yüzde 40'a varan indirimler de sunuyor.

Ancak Clark.com'a göre, RxPass programı, Amazon'un sunduğu 60 ilacı kapsamayan ilaçlara ihtiyaç duyulması durumunda maliyet açısından etkili olmayabilir. RxPass ayrıca, yıllık 139$ veya aylık 15$ olan Amazon Prime üyeliği gerektiriyor ve bu ücretin üzerine 5$ ekleniyor.

Bu hizmet, ilaçlarına düzenli erişim sağlamak isteyen Medicare kullanıcıları için önemli bir fırsat sunuyor. Amazon'un sunduğu bu genişletilmiş program, sağlık harcamalarını azaltma ve daha kolay erişim sağlama açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Amazon’un bu hamlesi, sağlık hizmetleri alanında rekabeti artırırken, tüketicilere de önemli avantajlar sunmayı hedefliyor.

NVIDIA'dan tarihi başarı: Dünyanın en değerli şirketi oldu
Galaxy Ring şarj kutusu tasarımıyla dikkat çekiyor
Efsane oyun sonunda film oluyor
Sonraki Haber