Amazon’dan sert çıkış: “Bu sizin için iyi olmayacak”

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Amazon, çalışanlarına oldukça can sıkıcı bir uyarıda bulundu.

Amazon'un üst yönetimi, evden çalışma konseptine sıcak bakmıyor. Duyumcu raporlarına göre Amazon CEO'su Andy Jassy, uzaktan çalışanlara, "Bu sizin için iyi olmayacak" ifadesini kullandı. Bu açıklama, geçtiğimiz ay bir toplantı sırasında yapıldı. E-ticaret devi Amazon, çalışanlarını Mayıs ayından itibaren haftada üç gün ofise dönmeleri için talimat verdi. Ancak bu karara birçok çalışan tepki gösterdi ve binlerce kişi bu kurala karşı bir dilekçe imzaladı.

Amazon’dan sert çıkış: “Bu sizin için iyi olmayacak”

Fakat protestolara ve düzenlenen iş bırakma eylemlerine rağmen, Amazon'un bu konudaki görüşü değişmedi. Jassy çalışanlara hitaben, "Artık fikir ayrılığına düşme ve taahhüt etme zamanı geçti" dedi ve ekledi: "Fikir ayrılığına düşüp taahhüt edemiyorsanız, Amazon'da haftada en az üç gün ofise dönüş yapılacağı için bu sizin için iyi olmayacak."

Jassy'nin bu kararının daha çok bir "hüküm" olarak alındığı belirtiliyor. Uyum sağlamayan çalışanlar, istedikleri takdirde şirketten ayrılabilirler. Jassy, "Tüm takım arkadaşlarımızın haftada üç gün içeride olmasını beklemek ve bu kurala uymayanların karşısında durmak doğru değil" dedi. Raporlara göre Amazon, ofise dönmeyi reddeden çalışanları üzerinde baskı kurarak, onlardan "gönüllü istifa" talep ediyor.

Elektrikli scooter sürücüsü paramparça oldu! İşte kaza sonrası dehşet görüntüler!
Trendyol, Uluslararası Arenada Genişlemeye Devam Ediyor: Suudi Arabistan ve BAE'de Hizmete Başladı
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber