Amazon satışları yapay zekaya devredecek

Amazon, satıcılar için ürün listeleri oluşturan yeni bir AI aracını piyasaya sürüyor.

Bu özellik, satıcıların ürünlerini tanımlamasını daha hızlı ve daha basit hale getirmek için "büyük miktarda veri üzerinde eğitilmiş" bir büyük dil modeli (LLM) kullanıyor. Şirket, bu aracı, başlıklar, madde işaretleri ve açıklamalar oluşturmanın "önemli çalışmasını" "sadece bir adıma" indirgemek olarak tanımlıyor.

Amazon, Üretken Liste İçeriği aracının satıcıların yalnızca birkaç kelime veya cümleyle kısa bir ürün açıklaması sağlamasını gerektirdiğini söylüyor. Buradan, satıcıların hassaslaştırmadan veya olduğu gibi göndermeden önce inceleyebilecekleri bir başlık, ürün açıklaması ve madde işaretleri de dahil olmak üzere "incelemeleri için yüksek kaliteli içerik oluşturacak".

Amazon satışları yapay zekaya devredecek

Şirket, birçok satıcının aracı son birkaç ay içinde zaten test ettiğini ve geri bildirimlerinin çoğunun, oluşturulan içeriği herhangi bir düzeltme olmadan doğrudan kullandığını gösterdiğini söylüyor.

Yeni araç, Amazon'un bu yazın başlarında başlatılan yapay zeka tarafından oluşturulan inceleme özetlerine katılıyor. Bu özellik, bir ürünün incelemeleri üzerinde eğitim almak ve tıklanabilir anahtar kelimeler de dahil olmak üzere tek paragraflık özetler sunmak için üretken yapay zekayı kullanıyor. Şirket, üretken yapay zekayı mağazasına dahil etmeye yeni başladığını belirtiyor: "Bu, satıcı deneyimini geliştirmek ve daha fazla satıcının başarılı olmasına yardımcı olmak için yapay zekayı nasıl kullanmayı planladığımız konusunda buzdağının sadece görünen kısmı." CEO Andy Jassy geçen ay yaptığı açıklamada, bundan sonra üretken yapay zekanın "yaptığımız işin merkezinde yer alacağını" söyledi.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının büyük ödülü değişti!
Google, kamera uygulaması için yeni bir arayüz üzerinde çalışıyor
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber