Amazon kendi giyim markalarını kapattı!

Potansiyel bir FTC antitröst davası arka planda belirirken, Amazon şirket içi markalarını azaltmayı planlıyor.

The Wall Street Journal'a göre perakendeci, 30 giyim markasından 27'sini ve özel markalı mobilya serilerinin tamamını ortadan kaldıracak. Kesintilerin başka kaç alanı etkileyebileceği net değil ancak Amazon Basics markası tamamen olmasa da büyük ölçüde sağlam kalacak gibi görünüyor. Perakendeci, WSJ'ye "müşterilerde yankı uyandırmayan" ürünleri ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi.

Amazon, değişiklikleri beklenen FTC davasına açıkça bağlamasa da, zamanlamanın tesadüf olması pek olası görünmüyor. Şirket temsilcilerinin önümüzdeki hafta FTC başkanı Lina Khan ve komisyon üyeleri Rebecca Kelly Slaughter ve Alvaro Bedoya ile görüşecekleri bildiriliyor.

Amazon kendi giyim markalarını kapattı!

Sohbet, bir dosyalama kararından önce devlet kurumunu geri adım atması için şirkete son bir şans veren bir "son" toplantısı olarak görülüyor. Beklenen dava, şirketin rekabete aykırı olduğu iddia edilen uygulamalarına yönelik dört yıllık bir soruşturmayı sonuçlandıracak. Ayrıca, Amazon müşterileri Prime abonelikleri için kandırmakla ilgili ayrı bir FTC davasıyla da karşı karşıya.

FTC'nin ilgisinin bir kısmının, antitröst argümanlarında uzun süredir devam eden bir odak noktası olan Amazon'un üçüncü taraf satıcılarla olan ilişkilerinde yattığı bildiriliyor. WSJ, 2020'de Amazon çalışanlarının şirket içi ürünler oluşturmak için üçüncü taraf satıcılar hakkındaki dahili verileri kullandığını bildirdi. Bu, şirketin şirket içi markalarını arama sonuçlarında öne çıkarmaya son vermeyi kabul etmesine yol açtı ve bu da onların satışını zorlaştırdı.

Malatya’da 5.3’lük deprem! Bu sefer Android Deprem Uyarı Sistemi çalıştı!
Sony için kötü gidiş sürüyor!
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber