Amazon bayır aşağı gitmeye devam ediyor

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Amazon bir taraftan değer kaybıyla diğer taraftan ise küçülme haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasının en büyük ve en değerli isimlerinden biri olan Amazon uzun yıllar boyunca rakipsiz büyüme oranları ve istikrarlı performansı ile dikkat çekmişti. Bununla birlikte şirketin son zamanlarda daha çok kötü gelen mali tablolarla adından bahsettirmesi, büyünün bozulduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Amazon’un üst düzey yöneticisi, şirketin son zamanlarda hızlı büyümesinden kaynaklı gereğinden fazla çalışan alımı yaptığını ve bu konuda artık bir karar verilmesinin vaktinin geldiği belirtilmişti. İşte bu açıklamanın ardından beklenen o hamle sonunda geldi ve şirket çalışanlarına bir mail göndererek Amazon’un küçülmeye gideceği duyuruldu.

Amazon bayır aşağı gitmeye devam ediyor

Mail içeriğine bakacak olursak, Amazon oldukça köklü bir eylem planı hazırlamış. Bu kapsamda bazı departmanlarda çalışanların sayısı önemli ölçüde azaltılacakken, bazı departmanlar ise tamamen kapatılacak. Tüm bu işlemler neticesinde ise olan yine çalışanlara olacak ve tahminlere göre 10.000’den fazla kişi işsiz kalacak.

Öte yandan Amazon’un borsa değeri de gerilemeye devam ediyor. Bir dönem değeri 2 trilyon dolarak yaklaşan şirket, şimdilerde 1 trilyon dolarda bile tutunamadı. Şirkettin yaşadığı bu değer kaybı ise, son zamanlarda kayıtlara geçen en büyük değer kaybı olarak tarihe geçti. Bakalım bir zamanlar başarısıyla rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen Amazon, yeniden eski günlerine geri dönebilecek mi?

Meta, WhatsApp’ın potansiyelini kullanmak istiyor
Dapp sektörü, FTX çöküşünden etkilenmedi. İşte detaylar!
iPhone 16 ilk hafta satış sayısı açıklandı, ciddi düşüş var
Sonraki Haber