Akıllı Tahta'nın patenti Türkiye'nin

Bakan Dinçerprojenin bileşenleri arasındaki akıllı tahtaların, patentinin Milli Eğitim Bakanlığınca alındığını ve Türkiye'ye özgü olduğunu belirtti.

FATİH Projesi hakkında komisyon üyelerine detaylı bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bununla Ankara'daki bir çocuk ile Anadolu'nun herhangi bir yerindeki çocuğa aynı imkanların sunulacağını söyledi.

Bakan Dinçer, projenin fırsat eşitliğinin sağlanması konusunda önemli olduğunu söyledi ve projeyi ''Türkiye'nin geleceğine dair bir umut projesi'' olarak nitelendirdi. Projenin bileşenleri arasındaki akıllı tahtaların, patentinin Milli Eğitim Bakanlığınca alındığını ve Türkiye'ye özgü olduğunu belirtti.

Dinçer, şimdiye kadar 200'e yakın akıllı tahtanın üretiminin yapıldığını söyledi ve ''İnşallah Nisan ayının 15'inde de Türkiye'de seri olarak üretimine başlanacak. İhaleyi alan firma kendi fabrikasında üretim bandı kuracak, seri olarak üretmeye başlayacak. Hem Türkiye'nin ihtiyacını karşılamak hem de yurtdışına satmak için hazırlık yapıyorlar'' dedi. Bakan Dinçer, akıllı tahtaların yurtdışına satılması durumunda patent sahibi olarak Bakanlık gelir elde edecek dedi.

Yaklaşık 12 bin 500 tabletin öğrencilere dağıtıldığını, 200 akıllı tahtanın sınıflara konulduğunu vurgulayan Bakan Dinçer, akıllı tahtaların yanı sıra tabletlerin de Türkiye'de üretilmesi için sektör temsilcileri ile toplantılar yaptıklarını söyledi ve ''TÜBİTAK bugün görüşmelerine başladı, yerli ve yabancı tablet üretme potansiyeline sahip 30 firmayla yüz yüze görüşüyor'' dedi.

Elektrik sayaçları değişiyor!
Nokia'dan akılalmaz tabelalar!
Microsoft Teams için harika özellik: Toplantılarda istediğiniz dili konuşabileceksiniz
Sonraki Haber