Adobe'un kurucusu hayatını kaybetti! Teknoloji dünyasının büyük kaybı!

Devrim niteliğindeki Adobe şirketinin kurucularından Dr. John Warnock 82 yaşında öldü.

Warnock, Adobe'yi merhum Dr. Charles Geschke ile 1982'de kurdu ve 2000 yılına kadar şirketin CEO'su olarak görev yaptı ve 2017'ye kadar Geschke'nin eş başkanı olarak kaldı (Geschke 2021'de vefat etti). Şirketin orijinal logosu Marva Warnock tarafından oluşturuldu ve Adobe ilk ürünü olan masaüstü yayıncılık yazılımı Adobe Postscript'i 1984'te piyasaya sürdü.

Adobe, 1987'de Photoshop'u başlattı. Daha sonra PDF dosya biçimini geliştirdi ve Illustrator, Lightroom, Premiere Pro ve After Effects gibi yaygın olarak kullanılan uygulamaları piyasaya sürdü.

Adobe'un kurucusu hayatını kaybetti! Teknoloji dünyasının büyük kaybı!

Bu amaçla şirket, 80'lerde masaüstü yayıncılık devriminin başlamasına yardımcı oldu ve web, video/ses düzenleme ve film ve televizyonda kullanılan görsel efektler için kullanılan temel araçları sunuyor.

Warnock, üst düzey teknik becerilere sahip ender CEO'lardan biriydi. 1969 yılındaki doktora tezinde gizli yüzey tespiti için kullanılan Warnock algoritmasını icat etti. Daha sonra Xerox'un Palo Alto Araştırma Merkezi'nde Geschke ile çalıştı ancak yönetimi InterPress grafik dilini ticarileştirmeye ikna edemedi. Bu, çiftin Adobe'yi kurmasına yol açtı ve daha sonra PostScript'i oluşturdular ve 1985'te Apple'ın LaserWriter'ı için piyasaya sürdüler. Warnock ayrıca, görüntüleri tanımlamak için pikseller yerine vektörler kullanan bir çizim programı olan Adobe Illustrator'ı da icat etti.

Apple şimdi de tropikal bir meyve ismini markalaştıracak
Nihat Hatipoğlu hastaneye kaldırıldı
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber