ACRON, SAP Odaklı Finans Çözümleriyle Fark Yaratıyor

Günümüzde finans sektörü nasıl şekilleniyor?

Birçok sektör gibi finans sektörü de bugünün teknolojik imkânlarından payına düşeni alıyor. Kısa süre öncesine kadar basit tablolarla karmaşık şekilde yapılan birçok işlem, bugünün SAP ürünleriyle çok daha hızlı verimli bir şekilde gerçekleşiyor.

ACRON Finansal Uygulamalar, İş Analitikleri ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yavuzkara ve Finansal Uygulamalar Direktörü Mete Çağlayan, değişimin şifrelerini ve finans sektöründe iş süreçlerinin geldiği noktayı paylaştılar.

Bütçe takibi için SAP’nin BPC (Business Planning and Consolidation) ürünü ön plana çıktı. Ayrıca hazine takibi için, TRM (Hazine ve Risk Yönetimi) modülü de tercih edilen bir çözüm. Nakit akış takibi şirketler için önemli hale geldi. Şirketlerin günlük kazançlarının ve harcamalarının takibi de birçok konuda belirleyici. Özetle; nakit akış, bütçe ve hazine ürünlerinin takibi, Hedge ürünleri ve IFRS’e göre muhasebe, sektörde son dönemde öne çıkan konular.

Son iki yıl içinde ortaya koyduğumuz projeler; müşterilerimizin, daha önce Excel üzerinde takip ettikleri, hazine ürünlerinin ve nakit akış takibinin, BPC’ye ve SAP içindeki TRM modülüne adapte edilmesi olarak özetlenebilir. Bu projelerle, sektörde daha önce örneği olmayan iş süreçlerine ve sonuçlara imza attık. Şirketler, günlük olarak otomatik şekilde nakit akışını BPC üzerinden alabiliyor. Bu projeler, SAP Türkiye tarafından da birçok ödüle layık görüldü.

Kapsamlı ve Kesintisiz Destek

SAP projeleri canlı kullanıma alındıktan sonra kullanıcıların desteklenmesi, yeni iş taleplerinin modellenip devreye alınması, ek taleplerin yönetilmesi gibi konu başlıkları; “ACRON SAP Destek Hizmetleri” ekibi tarafından yönetiliyor. Oluşturulan destek modelleriyle, müşterilerimizin SAP sistemlerinde kesintisiz yardım alması ve profesyonel bir ekip tarafından iş süreçlerinin desteklenmesi sağlanıyor. Uzaktan, yerinde, tam/yarı zamanlı gibi farklı kriterler ölçümlenerek sunulan hizmetler çerçevesinde, müşterilerimize hızlı dönüş sağlıyoruz. Bunun haricinde alınan talepler ise gerçekleştirilen projeleri üzerine yeni katmanlar ekleyerek, geliştirmek yönünde oluyor.

Değişim Her Yerde

15 yıl öncesine baktığımızda, finans sektörü BT yatırımlarından oldukça uzaktı. Son dönemde krizlerin de etkisiyle, nakit akışını iyi takip etmeyen firmaların batma noktasına gelmesi, bu yöndeki yatırımların artmasına yol açtı. Bu süreç sonunda döviz takibi ve faiz oranlarının takibi daha da önem kazandı. Raporlama süreçlerinde bilişim teknolojileri daha fazla devreye girdi. Şirketler SAP ürünleri, BPC gibi iş modelleri ve ACRON’un sunduğu iş analitik ürünlerinden daha fazla faydalanmaya başladılar. ACRON’un bu noktada firmaların gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak vizyoner iş önerileri, finans piyasası tarafından da ilgiyle takip ediliyor. ACRON Bilişim de bu segmentin gelişimine yönelik yatırımlarına devam ediyor.

Veri Analizi Son Derece Önemli

Piyasadaki kur ve faiz dalgalanmaları, nakit akışı ve likiditeyi etkilediği için, şirketlerin yatırımları da teknoloji özelinde artıyor. BPC -Business Planning and Consolidation, TRM – Hazine ve risk yönetimi, Hedge yönetimi, Commodity yönetimi gibi sistemler, her geçen gün daha fazla tercih ediliyor.

Finans sektörünün BT odaklı bu yatırımları, sektör için önemli kazanımlar anlamına geliyor. Şirketler, verilere anlık olarak ulaşabiliyorlar, analizlerini anlık olarak yapabiliyorlar, veri analizini iş gücü değerlerine daha iyi kanalize edebiliyorlar ve güvenilir veriye ulaşabiliyorlar. Sistemden otomatik olarak çıkan ve işlenen veri, ilgili CFO’nun önüne sorunsuz şekilde geliyor. Sonuçta şu bir gerçek ki, teknolojiden uzak sistemlerde kullanıcının manuel olarak yapabileceği bir hata, raporlamada ciddi sonuç hatalarına da yol açabilir.

Kaplanın bilmediğiniz 21 özelliği
İşte az duyulan bilgilerden bir derleme
Hyundai kullanıcıları şokta, 145 bin araç geri çağırıldı
Sonraki Haber