ABD Huawei’ye kafayı taktı! Bir yaptırım daha!

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Huawei'nin ABD'ye kablosuz ekipman sertifikasyonu yapmasını engellemek için yeni önlemler almayı planlıyor.

Huawei, Amerika Birleşik Devletleri tarafından yürürlüğe konulan ticaret yaptırımlarının ardından, yonga seti geliştirme konusunda kendi teknolojilerini üretme yolunda ilerliyor. Bu yaptırımlar, şirketin ileri teknoloji yonga üretim ekipmanlarına erişimini engellemeyi amaçlıyor. Ancak Huawei'nin bu durumu aşmak ve kendine yeterli bir yonga ağı oluşturmak için kendi yonga yapım araçlarını ve teknolojilerini geliştirdiği bildiriliyor.

Öte yandan, Federal İletişim Komisyonu (FCC), Huawei, ZTE gibi yabancı şirketlerin Amerika'ya giren kablosuz cihazların sertifikalandırılmasında kullanılan test laboratuvarları ve sertifikasyon kuruluşları üzerindeki etkisini engellemeyi planlıyor. FCC, bu ay içinde bu konuda bir oylama yapmayı ve ilgili kuruluşların güvenilir aktörler olduğundan emin olmayı hedefliyor. FCC Başkanı Jessica Rosenworcel, ekipman onay programının ve bu programı yürütenlerin sürekli değişen güvenlik ve tedarik zinciri tehditlerine karşı hazır olması gerektiğini vurguladı.

ABD Huawei’ye kafayı taktı! Bir yaptırım daha!

2019 yılında Huawei ve Hikvision, çoğu Amerikan tedarikçisinin bu şirketlerle lisans almadan iş yapmasını kısıtlayan bir ABD ihracat kontrol listesine alındı. Ayrıca 2020'de FCC, Huawei ve ZTE'yi iletişim ağlarına yönelik ulusal güvenlik tehditleri olarak belirleyerek, Amerikan şirketlerinin bu şirketlerden ekipman satın almak için kullanılabilecek 8.3 milyar dolarlık hükümet fonuna erişimini engelledi.

Bu gelişmeler, Huawei'nin ABD'de tanınan bir laboratuvar olarak akreditasyonunun sona erdiği ve bu akreditasyonun uzatılması talebinin FCC tarafından reddedildiği bir döneme denk geliyor. FCC'nin yeni telekomünikasyon ekipmanlarının onayını yasakladığı Çinli şirketler arasında Huawei, ZTE ve Hytera İletişim de yer alıyor.

FCC Komisyoneri Brendan Carr'a göre, bu önlemlerin amacı, elektronik cihazları FCC standartlarına uygunluk açısından değerlendiren test laboratuvarları ve sertifikasyon kurumlarının güvenilir aktörler olduğundan emin olmak. Bu durum, FCC'nin bu kuruluşlara olan güvenini pekiştirecek adımların atılmasını gerektiriyor.

Yok artık! Google Apple'a 20 milyar dolar ödemiş!
Pandemiyle yükselen şirketler adeta dibi gördü
Netflix Türkiye’den WWE İle ilgili büyük müjde: Canlı yayınlar başlıyor!
Sonraki Haber