ABD donanmasının hayalet gemisi suya indirildi!

USS Tulsa (LCS-16) isimli, radara yakalanmama özelliğine sahip kıyı muharebe gemisi California'da düzenlenen törenle göreve başladı.

Radara yakalanmama teknolojisiyle geliştirilmiş USS Tulsa (LCS-16) kıyı muharebe gemisi resmi olarak ABD Deniz Kuvvetleri’nin envanterine katıldı. California Eyaleti’nin San Francisco kentinde düzenlenen görkemli tören, ABD Deniz Kuvvetleri’nin Youtube kanalında canlı olarak yayınlandı.

ABD donanmasının hayalet gemisi suya indirildi!

Denizde saatte 87 km hız yapabilen hayalet gemi, denizden karaya füze sistemine sahip. USS Tulsa’nın 40 çekirdek personel ve 35 de görev personeli ile görev yapacağı açıklandı. Sınıfının 15’inci gemisi olan USS Tulsa gibi 34 geminin daha Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmesi bekleniyor.

Buna ek olarak ABD Hava Kuvvetleri’nin hizmetindeki uçaklardan biri olan E-4B Nightwatch, son günlerde yaşanan ABD Rusya arasındaki Trump'ın füze tweet'leri ile artan geriliminin ardından tekrar gündemde.

CivMilAir, 'kıyamet günü uçağı' olarak bilinen E-4B Nightwatch isimi uçağını havalandırdığını bildirdi. E-4B Nightwatch uçağı, ABD Hava Kuvvetleri’nin hizmetindeki Boeing 747-200 uçaklarından biri. Ancak bu uçağı diğerlerinden ayıran en büyük özelliği olası bir nükleer savaş durumunda askeri komuta ve kontrol merkezi olarak kullanılmak üzere donatılmış olması. 

Başka bir deyişle E-4B Nightwatch, olası bir savaş durumunda ABD Başkanı ve komuta kademesine ev sahipliği yapacak bir savaş odası. Uçak komuta kademesinin savalı havadan yönetmesine imkan tanıyacak pek çok ileri teknolojiye ev sahipliği yapıyor. 

Başkan ve komuta kademesini taşıyacak olan E-4B Nightwatch uçağının dış kaplaması olası bir nükleer saldırıdan zarar görmeyecekşekilde dizayn edilmiş durumda.  Söz konusu uçak, aynı zamanda olası bir elektromanyetik saldırıya karşı da savunma sunabilme kabiliyetine sahip.

Samsung aynalı televizyon geliştirmek istiyor!
YouTube'dan para kazanmak zorlaşıyor!
TOGG T10X yeni yazılım güncellemesiyle aracınıza gelecek 7 yeni özellik
Sonraki Haber