4.Bingöl Bilişim Paneli büyük beğeni topladı

Bingöl Bilişim ve Teknoloji Derneği ile Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Panele çok sayıda kişi katılım sağladı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Bingöl Bilişim Paneli, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Bingöl Üniversitesinde gerçekleştirildi. Bingöl Bilişim ve Teknoloji Derneği ile Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Panele çok sayıda kişi katılım sağlandı. Kamu kurum temsilcileri, akademisyenlerin ve öğrencilerin oluşturduğu toplulukta birbirinden özel konular işlendi.

Bingöl Bilişim ve Teknoloji Derneği başkanı Mahmut Nedim Yiğitbaş’ın açılış konuşması yapması ile başlayan 4.Bingöl Bilişim Paneli ile ilgili; “Geleneksel hale gelen Panelin Bu yıl dördüncüsünü yapmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getiren Yiğitbaş, her yıl düzenli olarak yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bilişimin öneminden de kısaca bahseden Mahmut Nedim Yiğitbaş, Bilişimin hayatımıza kolaylıkları da beraberinden getirdiğinden, Bingöl gibi sanayisi gelişmemiş iller için Yazılım alanında Hindistan modelinin büyük fırsatlar doğuracaktır.” dedi.

Bingöl Tiyatro Derneği Oyuncuları tarafından sergilenen oyun ile devam etti. “Teknoloji Bağımlısı Gencin Dramı” konulu Tiyatro gösterisi sergilendi. Teknolojinin hayatımızdaki sosyalliği bitirdiğinden Teknoloji bağımlısı olan kişilerin hayatı sanal dünyada yaşadığından bahseden oyun izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Bu yılki Panelin moderatörlüğü Kadri Çiçek tarafından gerçekleştirildi. Taktim konuşmasının ardından Panelistleri masaya davet eden Kadri Çiçek, kısa bir açıklama yaptıktan sonra Teknoloji Nereye Gidiyor konusunu anlatmak üzere Bingöl Üniversitesi Araştırma görevlisi Muammer Türkoğlu ’ya sözü bıraktı. Türkoğlu, Teknolojinin geçmişi ve gelecekte nereye ulaşacağı hakkında detaylı bilgi verdi.

ArdındanYeni Medya konusunda sunum yapan Hasan Berdibek, Geçmişten günümüze Gazeteciliğin gelişimi hakkında bilgi verdi.

Sonraki konuşma ise Siber Güvenlikte İnsan Faktörü konusu ile Bingöl Üniversitesi öğretim görevlisi M. Zekeriya Gündüz tarafından yapıldı. İnternet üzerinden tehlikelerin kol gezdiğini çok dikkatli olunması gerektiği hakkında örneklerle açıklayan Gündüz, Dolandırıcıların çok profesyonel bir şekilde çalıştıklarını bundan dolayı büyük tehlikeleri de beraberinde getirdiğini dile getirdi.

Panelistlerin konuşmalarının ardından Kadri Çiçek tarafından kapanış konuşması yapılmasıyla Plaket törenine geçildi. Konuşmacılara Plaket verildi.

Facebook, üç alanda problemler tespit etti
Samsung farklı bir tasarımla drone üretmeyi mi planlıyor?
Dragon Age: The Veilguard İncelemesi – Aksiyon, keşif ve macera
Sonraki Haber