3. Köprü sisli havalarda güven veriyor
İstanbul Boğazı'nı 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü ülkemize bir çok yeniliği de getirdi. Teknolojik anlamda köprünün Avrupa ülkeleriyle yarışır konumda olduğu gözlemleniyor.
Küçükte olsa bazı teknolojik ayrıntılarda bulunuyor. Ve bu ayrıntılar güvenli sürüş ortamı sağlayacak. Yapılan diğer köprülerin aksine bazı güvenlik önlemleri manuel değil tamamen otomatik hale getirilmiş.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1408 metre ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü oldu. Ayrıca, 322 metreyle dünyanın en uzun kulesine sahip asma köprüsü niteliğini de taşıyan 3. Köprü, 59 metrelik genişliğiyle de dünyanın en geniş asma köprüsü unvanına sahip.
Tüm bu mega özelliklerin yanı sıra köprüde sis sensörleri teknoloji meraklılarının ilgisini çekiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde sis uyarı lambalarını otomatik olarak aktif hale getiren özel sis sensörleri görüş mesafesinin tespiti ve gerekli önlemlerin devreye sokulması için konulmuş. Sis uyarı armatürleri, sis olduğunda yanıp sönerek sürücüye yolun sınırlarını belirliyor. Ve böylece sisli havalarda trafik kazaları engelleniyor. Yol kenarında yer alan elektrik direklerine monte edilmiş sis uyarı lambaları, sürücülerin daha dikkatli araç sürmelerini sağlıyor. Sis sensörleri sayesinde tüm sis güvenlik önemleri işletme personelinin görsel değerlendirmesine bakılmaksızın otomatik çalışmaya başlayacak. Böylece sisli havalarda herhangi bir aksama meydana gelmeyecek.