Western Digital My Passport Wireless İncelemesi

Sunucu özellikleri taşıyan bir HDD mi arıyorsunuz?

Son dönemde bulut hizmetlerini akıllı telefonlar sayesnde farkında olmasakta kullanmaya başladık. Android kullanıcıları Gmail hesapları üzerinden 15 GB, iOS kullanıcıları ise iCloud ile 5 GB'lık alana ücretsiz sahip olabiliyorlar. Biz farketmesekte bulut hizmetleri bizim için çalışıyor ve öncelikle yedekleme işine; daha sonra her yerden ulaşabileceğimiz dilediğimiz büyüklükte ki HDD alanlarını bizlere sunmaktadırlar.

Peki evinizde kendi bulut servisinizi kurmak ister misniz? Cevabınız "Evet" ise bu gün inceleyeceğimiz ürün tam size göre bir ürün olacak. Western Digital'in yeni nesil HDD'i My Passport Wireless evinizde küçük çaplı bir bulut servisinin kurularak yönetilmesine izin veriyor. Aynı cihaz üzerinden hem depolama hemde kablosuz bağlantı noktası oluşturması ise en büyük artısı. Yani bir HDD'i bulut servisi olarak kullanmak için ekstaradan bir PC'ye ve pahalı bir işletim sistemine ihtiyacınız yok.

İncelemeye geçmeden evvelşunu belirtmekte fayda var. Western Digital My Passport Wireless son dönemde incelediğimiz en innovatif ürün oldu. Artık duvardaki televizyonlarımızın bile kablosuz ağ özelliğinin olması ve ev içinde sürekli bir Wireless bağlantısı ile tüm akıllı cihazların birbirleriyle etkileşim halinde olması sonucunda bu akıllı cihazların birbirleriyle iletişim halinde olmaları da oldukça önem kazandı. Bir NAS sunucusu gibi davranabilen Western Digital My Passport Wireless bu bağlamda sizlere oldukça yararlı olacak bir ürün gibi görünüyor.

Western Digital My Passport Wireless ile Hard Diskinize uzaktan erişebiliyor ve kablosuz ağ üzerinden veri gönderip alabiliyorsunuz. TV'nizden Western Digital My Passport Wireless'e bağlanarak içerik oynatabilir; telefonunuzda bulunan fotoğrafları Hard Diskinize kaydedebilirsiniz. 

Bu ürünün iş yerlerinde kullanılabileceğini de düşünmekteyiz. Özellikle sıcak satış yapılan firmaların muhasebelerinin anlık dosya kontrollerini ve uploadlarını bu ürün üzerinden yapabileceklerinin de farkına vardığımızı söylemeliyiz. Western Digital My Passport Wireless sizin hayal gücünüzle doğru orantılı olarak kullanım alanının genişletilebileceği oldukça ilginç bir ürün olarak dikkat çekmektedir.

Tasarım:

Western Digital My Passport Wireless oldukça şık görünen bir yapıya sahip. Malzeme kalitesi açısından premium bir izlenim bırakmasa da alüminyum görünümlü plastik dış kasa ve siyah üst yüzey ile dışarıdan oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz. Bu noktada sağlamlık ve premium bir görünüm açısından ürünün en azından çerçevelerinin metal olması beklenebilirdi. Oysaki ürün yekpare bir tasarıma sahip ve tasarımda çerçeveli bir yapıdan uzak durulduğunu görmekteyiz.

Western Digital My Passport Wireless'ın üzerinde 2 adet tuş, 2 adet bildirim led ışığı, USB 3.0 girişi ve birde SD kart girişi var. 1 TB boyutundaki bir HDD'e SD kart girişi koymak ürünün ne denli özel bir ürün olduğunu da bizlere gösteriyor.

Kutu İçeriği:

Western Digital My Passport Wireless'in kutu içeriği olması gerekenden ne daha az ne de daha fazla. Kutu içinden çıkan şarj adaptörüne ilaveten 2 farklı aparat çıkıyor. Bu aparat yardımıyla 120 Volt ve 220 Volt için ayrı ayrı şarj adaptörü kullanımının da önüne geçildiğini görüyoruz.

Western Digital My Passport Wireless'in kutu içeriğini aşağıdan inceleyebilrisiniz.

Kutunun ön kapağını açarak Western Digital My Passport Wireless'i dışarıdan görebiliyorsunuz. Kutu kapağında nasıl bağlantı oluşturabileceği resimlerle kullanıcılara aktarılmış.

Kullanım ve Kurulum

Western Digital My Passport Wireless'i kutusundan çıkartıyoruz. Öncelikle ürünü şarj etmenizi öneririm; lakin her ürün içinde bellli bir pil gücü ile geliyor fakat işlerinizin yarı yolda kalmasını istemiyorsanız kutudan çıkardığınız ürünleri öncelikle şarj etmenizi öneriyoruz. Ürünün içinde ne kadar şarj kaldığını PC'den ürüne bağlananarak görebilmektesiniz. Bunun yanında ürünün üstündeki şarj bildirim ekranınından da pil gücünüzün kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.

Açma kapama tuşuna kısa bir süre basarak ürünü açıyoruz. Bu noktada ürünün üstündeki bildirim ışıkları kısa aralıklarla yanıp sönecektir. Wirelerss ışığı mavi renge dönene kadar bekliyoruz. 

Işık yanınca Western Digital My Passport Wireless artık kullanıma hazır oluyor. Bu noktada Wi-Fi sürekli mavi ışığa dönüşmüyorsa aşağıdaki seçenekleri dikkatlice okumanızı öneriyoruz.

Tüm bu işlemlerden sonra öncelikle ürüne bir PC ile ulaşmak gerekiyor. Daha sonra WD My Cloud uygulamasını Android Market yada AppStore'dan indirin ve akıllı telefonunuz veya tabletinize kurun. 

 

Western Digital My Passport Wireless'in üstünde ki Wirelerss ışığının mavi renge dönüştüğünden emin olun ve daha sonra bilgisayarınızdan Wi-Fi taraması yapın. MyPassport bulunduğunda üstüne tıklayın ve otomatik oalrak ürüne bağlanın. Şifre oluşturmadığımız için şlk etapta şifre gerekmemektedir.

Bu işlemden sonra internet tarayıcımızı açıyoruz ve 

Windows bilgisayar için: http://mypassport

Mac bilgisayar için: http://mypassport.local yada adres satırına 

Windows veya Mac bilgisayar için: http://192.168.60.1 (sürücünün varsayılan IP adresi) yazıp giriş yapıyoruz. Bu noktada karşımıza bir lisans anlaşması çıkıyor bunu kabul ediyor (I accept) ve devam ediyoruz.

Bu seçenekten sonra Western Digital My Passport Wireless'i yönetebileceğimiz ekrana ulaşabiliyoruz. Öncelikle bu noktada sürüm güncellemesi yapmanızı size öneriyorum. Firmware seçeneğine gidip güncellemeleri kontrol edip hemen yükleyin. Western Digital My Passport Wireless HDD'ne şifre ekleyin ve dosyalarınızı buradan yönetin.

Daha sonra mobil cihazınızın ayarlar menüsünden Wi-Fi taraması yapıp Western Digital My Passport Wireless'e bağlanın ve kurduğunuz WD MyCloud uygulaması ile Hard Diskinize uzaktan bağlanın.

Western Digital My Passport Wireles HDD'e kablosuz veri göndermenin yanında SD kart ile de veri aktarımı yapabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde SD kart ile depolama yapan fotoğrafçılar ya da video çekim ekipleri, cihazlarından çıkararak My Passport Wireless’a taktıkları SD kart ile anında yedekleme, aktarma ve paylaşma imkanına sahip oluyorlar.

Yaptığınız tüm bu işlemlerden sonra kendi bulut hizmetimizi oluşturmuş oluyoruz. Western Digital My Passport Wireless ile filimlerinize, fotoğraflarııza ve kişisel dosyalarınıza kablosuz bir şekilde ulaşabiliyor ve bunları uzaktan steam edebiliyoruz. Western Digital My Passport Wireless aynı anda 8 cihaza kadar bağlanabilme desteğini kullanıcılara sunmakta.

Sonuç:

Western Digital My Passport Wireless son dönemde incelediğimiz en başarılı ürün oldu. İnnovasyon diye yanıp tutuşan teknoloji dünyasında önemli bir boşluğu dolduran bu HDD'e sahip olmak isteyeceğinizi düşünüyoruz. Western Digital My Passport Wireless'in son kullanıcı fiyatı açıkçası biraz pahalı gibi görünse de her an veri transferi yapmak isteyen kullanıcılar için bu göze alınabilecek birayrıntı olarakdikkat çekiyor. 

Hem son kullanıcıya, hem şirketlere hem de profesyonel fotoğrafçılara direkt hitap eden Western Digital My Passport Wireless'ı siz değerli okuyucularımıza gönül rahatlığı ile tavsiye ediyoruz.

Burcu Esmersoy ve Zaytung üniversite öğrencileriyle “Hayatı Yogala”dı
SGK Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi ödül kazandı
Bu fiyata araba kalmadı: Renault Taliant fiyat listesi
Sonraki Haber