Ünlü işlemci devinin planları bir miktar gecikebilir

Dünyanın en büyük mobil yonga seti üreticilerinden biri olan Qualcomm, Apple’ı geride bırakabilmek için başlattığı çalışmalarda beklenmedik sorunlarla karşılaşıyor.

Qualcomm ve MediaTek, Apple'ın M serisi işlemcilere rakip olabilmek için büyük bir hevesle çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanda daha deneyimli olan ve daha iddialı bir yaklaşıma sahip Qualcomm, 2022'de Apple’ın silikonlarına rakip olarak Oryon işlemcisini duyurdu. Ancak kendi işlemci çekirdeklerini geliştirmek sandığı kadar kolay değil. Qualcomm, 5G baz bandı pazarında hakim olmasına rağmen, bu çip için kendi Oryon çekirdeklerini geliştirme konusunda sorunlar yaşadığı söyleniyor. Bu, Snapdragon 8cx Gen 4'ün lansmanını geciktirebilir.

Snapdragon 8cx Gen 4'ün üç farklı konfigürasyonda gelmesi bekleniyor. En yetenekli konfigürasyonda, sekiz performans çekirdeği ve dört enerji verimli çekirdek olacak şekilde toplam 12 çekirdek bulunacak. Ancak duyumcu olan @Tech_Reve, Qualcomm'un bu çip için kendi iç çekirdeklerini geliştirme konusunda sorunlar yaşadığına dair bilgiler paylaştı. Samsung da kendi Mongoose çekirdekleriyle Apple’ın M serisi çiplerine rakip olmayı denemiş, ancak sonunda ARM tasarımlarını kullanmaya geri dönmüştü. Google, kendi özel çipini bir yıl geciktirdi. Xiaomi ve OPPO ise geliştirme çalışmalarını tamamen bıraktı.

Ünlü işlemci devinin planları bir miktar gecikebilir

Çipin erken mühendislik örneği, Geekbench 5'te performans sorunları yaşadı ve bu sorunlar giderilemediği için sonrasında herhangi bir sonuç alınamadı. Snapdragon 8cx Gen 4'ün aslen 2023'te piyasaya sürülmesi planlanıyordu, ancak şimdi 2024'e kadar ertelenebilir. Bu, Qualcomm'un Apple'ın M3 çipini beklemek istemesinden kaynaklanıyor olabilir. Eğer Qualcomm orijinal lansman zamanlamasını takip ederse, Apple'ın M1 ve M2 çiplerinin oldukça gerisinde kalabilir.

Umarız Qualcomm, Snapdragon 8cx Gen 4'ü piyasaya sürmeden önce sorunları çözebilir. Aksi takdirde ARM destekli notebook alanı için büyük bir hayal kırıklığı yaşanabilir.

Uygun fiyatlı Huawei FreeBuds SE 2, Türkiye’de satışa çıktı
Çin, neredeyse bulduğu her çipi satın almaya başladı
Efsane oyun sonunda film oluyor
Sonraki Haber