Şaka falan derken drone teslimatları fena yaygınlaştı

AB tarafından hazırlanan mürettebatsız havacılık yönetmeliklerine ilişkin yeni geliştirilen düzenlemelere bağlı olarak, bugün drone teslimat şirketi Wing, İrlanda'nın Lusk kentinde önümüzdeki haftalarda başlaması planlanan yeni bir hizmet alanını duyurdu.

Şu anda, Wing başka ülkelerde yer alan dört diğer şehirde (Christiansburg, Virginia, ABD; Helsinki, Finlandiya ve Logan ve Canberra, Avustralya) drone teslimatları sunuyor ve  bu şehirlere yakında beşinci olacak olan Lusk, İrlanda eklenecek.

Wing, İrlanda'yı bir sonraki operasyon alanı olarak seçtiğini, çünkü ülkenin drone teknolojisini benimsediğini ve "gelecekteki yenilikler için harika bir kuluçka makinesi" olarak göründüğünü söylüyor. Şirket, IAA'dan (İrlanda Havacılık Otoritesi) tanınma da dahil olmak üzere İrlanda'daki operasyonunu desteklemek için Finlandiya'da verilen mevcut ortaklıkları ve onayları kullandığını iddia ediyor.

Şaka falan derken drone teslimatları fena yaygınlaştı

Şirket, Lusk'u Avrupa operasyonlarını genişletmek ve hizmetini yerel topluluğa entegre etme konusunda daha fazla deneyim kazanmak için bir test ortamı olarak kullanmayı umduğunu söylüyor. Bununla birlikte, Lusk'un 10.000'den az bir nüfusa sahip olmasıyla, Wing'in bir sonraki genişlemesi, şirketin İrlanda'daki operasyonunun ABD, Avustralya ve Finlandiya'daki diğer ticari hizmetlerinden farklı şekilde çalışacağını kabul etmesiyle daha küçük ölçekli olacak.

Wing, yakın zamanda, daha az verimli gaz tabanlı arabaların yaptığı teslimatların yerine otonom uçan araçları kullanmanın yollarını aramaya devam ederken, şirketin 300.000'inci drone teslimatını tamamladığını söyledi.

Wi-Fi şifresi nedir yerine Li-Fi şifresi nedir demeye hazır mısınız?
Intel’in yeni Thunderbolt teknolojisi yepyeni bir dönemin habercisi olabilir
iPhone 16 Pro Max şarj performansıyla komik duruma düştü
Sonraki Haber