Huawei Taşınabilir Veri Merkezi Çözümleri ile global pazarda Zirveye oturdu

Huawei, IHS Technology’nin açıkladığı ihracat raporuna göre, yüzde 11’lik pazar payıyla, taşınabilir veri merkezleri segmentinde en fazla satış yapan firma oldu.

IHS Technology firması, “Taşınabilir ve Modüler Veri Merkezleri 2014” raporunda; son altı aylık süreçte veri merkezi sağlayıcılarının, birim bazında elde ettiği gelirleri değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede; pazar trendleri, istatistiksel veriler, pazar öngörüleri ve rekabet ortamı, öne çıkan kriterler arasındaydı. Birim başına toplam ihracat rakamları özelinde yapılan değerlendirmeye göre Huawei, ulaştığı yüzde 11’lik pazar payıyla; Avrupa, EMEA (Ortadoğu ve Afrika) ile Asya - Pasifik bölgelerinde liderliği paylaşan iki markadan biri oldu.

Verimlilik Odaklı Ürünler

“Huawei Taşınabilir Veri Merkezleri”, bugünün en hızlı büyüyen ürün gruplarından biri olmanın yanı sıra, telekomünikasyon, eğitim, sağlık ve enerji gibi kurumsal yaşamın birçok alanında tercih ediliyor. Huawei, tüm bu sektörler için sunduğu dış mekân veri merkezi çözümleriyle; hızlı ve esnek kurulum, üst düzey verimlilik, yüksek güç yoğunluğu ile doğru alan yerleşimi sağlıyor.

Serinin amiral gemisi modellerinden “IDS1000-A” hepsi bir arada çözümler sunarken, “IDS1000-C” ise iş ihtiyaçlarına odaklı çözümler sunuyor. “IDS1000-A”; güç kaynağı, güç dağıtımı, soğutma, IT kabinleri, kablo, yangın önleyici, yıldırım koruması ve görüntüleme fonksiyonlarını, kompakt bir konteyner yapısı içinde bir arada sunan, yüksek entegrasyon yeteneklerine sahip bir seçenek. 6 ve 12 metrelik iki ayrı boyut alternatifine sahip olan ürün, yüksek güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor.

“IDS1000-C” ise küçük, orta ve büyük boyut seçenekleriyle iş ihtiyaçlarına göre adapte edilen bir veri merkezi alternatifi. BT işlevleri, güç, soğutma ve ağ operasyonları, bu sistemin ana fonksiyonları arasında yer alıyor.

“IDS1000” serisinde ayrıca, gelişmiş bir ısı koruma desteği de yer alıyor. Ürünlerin yenilikçi tasarımı, -40 dereceden +55 dereceye kadar sorunsuz çalışma performansı sağlıyor. Huawei IDS1000, verimli bulut bilişim işlevleri sayesinde, kullanıcılarına toplam sahip olma ve yatırım maliyetinin geri dönüşü açısından, maliyet avantajlı bir veri merkezi altyapısı sunuyor.

Huawei veri merkezi çözümleri, 2012’de “Datacentre Dynamics Blueprint” ödülüne layık görülürken, 2014 yılında ise “Telecom Asia” etkinliğinde “Yılın Veri Merkezi İnovasyonu” ödülünün sahibi oldu.

Huawei Türkiye Kurumsal çözümler birimi Kanal Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Serçe konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Huawei, 2013 yılından bu yana kurumsal çözümler alanında ciddi adımlar atıyor. 2014 yılından bu yana Türkiye pazarında da mevcut olan Datacenter ürünlerimiz, ileriye dönük ve yönetilebilir mimarilerinin yanı sıra, pazarın ihtiyaçlarını karşılayabilen, uçtan uca, esnek ve rekabetçi ürünler olmaları ve inşaat süreci gerektirmemesi açısından da önemli” dedi.

Türkiye’de Projeler Hız Kazanıyor

Huawei Datacenter çözümleri Türkiye’de de kurumsal yaşama katkı sağlamaya başladı. Sentim Bilişim ile birlikte gerçekleştirilen “Container DataCenter” projesi, “Kuralkan Holding” Tuzla fabrika yerleşkesinde aktif olarak hayata geçti. Huawei ALL IN ONE Container; UPS, iklimlendirme, yangın söndürme ve yönetim yazılımı gibi, bir Data Center’da bulunması gereken tüm özellikleri bir arada sunuyor. Huawei ALL IN ONE Container çözümünün en önemli avantajlarından biri “Mobil” olması. Böylece yangın ya da benzeri doğal felaket gibi durumlarda güvenli bir bölgeye taşınarak, sorunsuz şekilde çalışmaya devam edebiliyor. Diğer yandan sistem, Data Centerlar’ın en önemli gider kalemlerinden olan inşaat sürecini gerektirmediği için, kısa sürede ve son derece uygun maliyetlerle kurularak hizmet vermeye başlayabiliyor.

ViewSonic, ISE'de LightStream serisini tanıttı
Up Box 3D Yazıcı ve Fuel 3D Scanify Tarayıcı Türkiye'de
Zenginin malı züürdün: Apple'ın Tim Cook'a yaptığı zam belli oldu
Sonraki Haber