Covid-19 tehdidi akıllı saatlere ilgiyi arttırdı

Salgın döneminde insanların spora ve fiziksel aktivitelere yönelmesinin ardından akıllı bilekliklerde ve TWS kulaklıkların satışlarında büyük oranda artış yaşanması bekleniyor.

Giyilebilir cihazlar salgın döneminde daha çok tercih edilmeye başladı. İnsanların sağlık durumları hakkında bilgileri akıllı saatlerinden takip edebiliyor olması bunun sebepleri arasında gösterilebilir. Teknoloji pazarı analisti Canalys'in tahminlerine göre, 2021 yılında giyilebilir akıllı cihazlarda % 28'lik bir ek artış gözlemleniyor. 

Ayrıca toplam giyilebilir bant ve TWS cihaz sayısının 2021'de 558 milyona, 2024 sonunda ise 760 milyona ulaşabileceği de yapılan tahminler arasında yer alıyor.

Giyilebilir akıllı cihazlara talep artıyor!

Canalys araştırma analisti Cynthia Chen, salgın döneminde tüketicilerin sağlık ve zindeliğe olan ilgisinin büyük oranda arttığını söyledi. Bu durum ise giyilebilir cihaz üreticilerinin satışlarında büyük ölçüde artış yaşanmasını sağladı. Aynı zamanda TWS kulaklık satışlarında da artış gözlemlendi. 

Salgın sırasında insanların yeni akıllı telefon almakta tereddüt ettikleri, bu cihazlar yerine daha ucuz ve sağlık merkezli olan giyilebilir aksesuarlara yöneldikleri ortaya çıktı. Çoğu giyilebilir cihaz üreticisi de pazarlama stratejisi olarak ürünlerinde COVID-19 hastalığı için güncellemeler yaptı.

Ayrıca yeni çıkan ürünlerine de de bu yönde eklemelerde bulundu. Örneğin cihazlara bulunan SpO2 sensörleri kandaki oksijen yoğunluğunu izleyebiliyor ve diğer semptomlar mevcut olmadığında bile kullanıcıları olası sorunlar için uyarabiliyor. 

Tüm bunların yanında, insanlar artık daha sağlıklı bir hayat yaşamak istiyor. Bunun için de daha fazla egzersiz yapmaya ve fiziksel olarak daha aktif olmaya çalışıyorlar. Bu durumda akıllı bileklikler veya TWS kulaklıklar bunları yapmak için ek bir motivasyon aracı olabiliyor. 

Kirin 9000 Snapdragon 875'i tokatladı!
700 TL'ye bilgisayar! Türkiye'de kesinlikle yok satar!
A101 uygun fiyata Android TV satıyor, bu fırsat kaçmaz
Sonraki Haber