Büyük verinin yolu NAS'lardan geçecek

2020 yılına kadar küresel veri hacmi 40 trilyon Gigabyte'a çıkacak, 75 milyar cihaz internete bağlı olacak

IDC verilerine göre, 2020 yılına kadar küresel veri hacmi 40 trilyon Gigabyte'a çıkacak. Veri artışında internet erişimine sahip cihaz sayısının da büyük bir etkisi mevcut. Morgan Stanley analistleri, 2020 yılında 75 milyar cihazın internete bağlı olacağını belirtiyorlar. Araştırma şirketi Gartner’a göre, büyük veri ve analizleri; 2015’e kadar 3,7 trilyon Dolar’lık ürün ve hizmet ile birlikte 4,4 milyon kişilik yeni istihdam yaratacak. Bu gelişmeler ışığında, firmaların veri depolama ihtiyaçlarını karşılamak için uygun maliyetli, performansı yüksek ürünler tercih etmeleri kaçınılmaz oluyor.

Kurumlar büyük veri ile nasıl baş ediyorlar?

Kurumların yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verilerle baş etmek zorunda olduğunu ve BT yöneticilerinin artan veri miktarı ile birlikte yeni teknolojilere yöneldiklerini belirten Synology Türkiye Ürün Müdürü Volkan Yiğit, “Şüphesiz ki bu gelişme, veri depolama alanında bazı değişimleri zorunlu kılıyor. İçerik üreten cihazların sayısındaki artış, veri depolama ihtiyacını ön plana çıkarıyor. Veri düzenli bir şekilde artarken, veri depolamanın ve yönetmenin şekli de değişiyor. Bu gelişmeler ışığında firmaların veri depolama çözümlerini uygun maliyetli ve performansı yüksek çözümleri ve ürünleri tercih etmeleri kaçınılmaz oluyor. Hatta kurumlar artık yazılım ve donanım gibi bileşenlere ayrı ayrı odaklanmaktan ziyade uçtan uca çözümlere yöneliyorlar. Tümleşik bir hizmet alarak servis kalitelerini ve performanslarını artırmayı, veri yönetiminde kolaylık ve süreklilik elde etmeyi hedefliyorlar.” diyor.

Veri depolama alanında köklü bir dönüşüm yaşanıyor

Kurumların veri depolama çözümlerinde yüksek performanslı, güvenilir, daha fazla kapasiteye sahip, kullanıcı dostu ve verimli cihazları tercih ettiklerini aktaran Yiğit, NAS (Network Attached Storage- Ağa Bağlı Depolama) çözümlerinin kurumlara ve son kullanıcılara sağladığı faydaları hakkında “Kurumlar; veri depolama çözümlerinde uygun maliyetli, daha az güç tüketimine sahip, ölçeklendirilen ve değişen ihtiyaçları adresleyen hızlı ve esnek çözümlere odaklanıyorlar. Synology olarak sağladığımız yenilikçi çözümlerle veri depolama alanında köklü bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Kurumların ve son kullanıcıların iş performanslarını artıran NAS ürünlerimizin kullanımı kolay kullanıcı arayüzleri mevcut. Verimli ve kullanışlı bir deneyimi garanti altına alan ürünlerimiz, sahip olma maliyeti, enerji tasarrufu sağlaması gibi avantajlar ile birlikte çevikliği ve gücü de kullanıcılarının hizmetine sunuyor.” bilgisini veriyor.

Kurumlar, her koşulda kesintisiz çalışma ortamına odaklanıyorlar

Ürünlerinin veri yedekleme, güvenilirlik, esneklik, ölçeklendirebilirlik, kolay kullanım, yüksek ulaşılabilirlik, uzaktan erişebilirlik avantajları ile benzerlerinden ayrıldığına dikkat çeken Yiğit, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Veri depolama alanında kullanıcı merkezli bir yaklaşım sunan Synology, yüksek veri güvenilirlik olanağı sağlayıp, sınırsız depolama imkânlarının keşfedilmesini mümkün kılıyor. Ürünlerimiz 65’den fazla ülkede son kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda. Birbirine yedekli olan ürünlerimiz arıza durumunda bile veri güvenliğini ve kesintisiz çalışma olanağı sağlıyor. Aynı zamanda ürünlerimiz en iyi fiyat/performans dengesini sunuyor. Dünya çapında yakaladığımız başarıyı aynı şekilde Türkiye’de sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Microsoft çok yakında giyilebilir bir cihaz duyurusu gerçekleştirebilir
Quadro S88 Akıllı Saat İncelemesi
Resident Evil 4 Remake güncel satış rakamıyla şaşırttı, Capcom bile bu kadarını beklemiyordu
Sonraki Haber