Bilgisayar toplarken bunlara çok dikkat edin

Bir bilgisayar toplarken ilk deneyiminizde bazı hatalar yapmanız oldukça olağandır. Ancak, kendinizi deneyimli bir bilgisayar toplayıcısı olarak gördüğünüzde büyük hatalar yapmayı beklemezsiniz. İşte size bilgisayar toplarken nelere dikkat etmenizi gösterecek küçük ama çok önemli bilgiler.

CPU'ya GPU'dan daha fazla para harcama

Eğer bilgisayarı tamamen oyun oynamak amacıyla topluyorsanız CPU’ya GPU’dan daha fazla para harcamamalısınız. Ancak ben, zaman zaman tam da böyle hatalar yaptım. Bu hatalar, bütçe yetersizliğinden veya yorgunluktan kritik detayları unutmama kadar değişik nedenlerle ortaya çıktı. Yaptığım hatalar bazen tam bir felakete dönüşürken, bazen de ciddi performans kayıplarına neden oldu.

2017 yılında bütçe dostu bir oyun bilgisayarı toplarken, bilgisayar toplama konusunda bilinçsiz bir dengesizlik yaşadım. Herkesin bildiği üzere, bir oyun bilgisayarı için en önemli parça grafik kartıdır ve bütçenin büyük bir kısmını bu bileşene ayırmak gerekir. Ancak ben, Ryzen 5 1600 işlemci ile GTX 1050 Ti grafik kartını eşleştirdim. GTX 1050 Ti kötü bir kart değildi ancak bütçeyi dengeli bir şekilde kullanmamış oldum.

Popüler Haberler