Matt Bomer, gay olduğu için Superman rolünü kaybettiğini açıkladı

Ünlü oyuncu Matt Bomer, Superman rolünü gay olduğunu açıkladıktan sonra kaybettiğini dile getirdi. Bu açıklama, Hollywood'un çeşitli konulardaki tutumunu sorgulatacak nitelikte.

Matt Bomer, J.J. Abrams tarafından yazılan ve Superman: Flyby olarak adlandırılan filmde Clark Kent rolünden gay olduğu ortaya çıktıktan sonra çıkarıldığını söyledi.

Bomer, The Hollywood Reporter’ın Awards Chatters podcast'inde bu deneyimini detaylandırdı ve "Superman için bir seçmelere katıldım ve dört aylık bir deneme süreci başladı. Sürekli olarak seçmelere katıldım, Los Angeles'a uçup kimya okumaları yaptım, New York'a geri döndüm, tekrar Los Angeles'a ekran testine gittim ve yönetmenin tercih ettiği kişi gibi görünüyordum" dedi.

White Collar dizisinde dolandırıcı Neal Caffrey rolüyle tanınan Bomer, Superman seçmeleri sırasında popüler dizi Guiding Light'ta Ben Reade karakterini canlandırıyordu. Dizideki karakteri, erkek fahişe ve seri katil olarak yazılarak diziden çıkarılmış ve Superman rolü için fırsat yaratılmıştı. "Sanırım aslında işten çıkarıldım ama cömert bir şekilde" diye belirtti Bomer.

Ancak bu kararın doğru olduğu düşünüldü ve Bomer, 2000'lerin ortasında Warner Bros. ile üç film için anlaşma imzaladı. Ne yazık ki, Superman olma hayali uzun sürmedi ve projeden aniden çıkarıldı. Bomer, cinsel yöneliminin bu kararda etkili olup olmadığı sorulduğunda, "Bunun bir parçası olduğunu düşünüyorum. O dönemde bu tür şeyler aleyhinize kullanılabiliyordu" dedi.

Flyby projesi sonunda hiç gerçekleşmedi. O dönemde filmi Brett Ratner yönetecekti, ancak proje Ratner ayrıldığında durduruldu. Bomer, bu ayrımcılığa rağmen kariyerinde başarılı olmaya devam etti. Fellow Travelers mini dizisindeki performansıyla birçok ödüle aday gösterildi ve 2015'te The Normal Heart filmindeki rolüyle Altın Küre kazandı. Şu anda White Collar yeniden çekimi için Neal Caffrey rolünü yeniden canlandırıyor. Ayrıca DC Evreni'ne de katıldı ve DC'nin Doom Patrol dizisinde Larry Trainor/Negative Man rolünü oynadı.

Robert Pattinson, 1980'lerin korku filmi Possession’ı yeniden çekiyor
YouTube canlı sohbet özetleri, kanal QR kodları ve Shorts için efektler deniyor
iPhone 16 Pro'da donma sorunu ortaya çıktı! Kullanıcılar şikayetçi
Sonraki Haber