2023'ün en iyi 5 filmi

Sinema tutkunları için büyük bir yıl olan 2023, birbirinden etkileyici filmlerle dolu. Bu yılın göz alıcı beş yapımını keşfedin ve beyaz perdenin sihrini yeniden yaşayın.

Todd Haynes'in "May December" adlı filmi, insanlık dramını tabloid skandallarından çıkartarak, karakterlerinin farkında olmadığı bir öz-bilinç ile sinemaya yeni bir soluk getiriyor. Julianne Moore'un canlandırdığı karakterlerin bu öz-bilincin dışında kaldığı filmleriyle tanınan Haynes, bu yapımda da benzer bir yol izliyor. 

Filmde Moore, Gracie Atherton-Yoo karakterine hayat veriyor. Gracie, eski kocasını 13 yaşındaki bir öğrencisi için terk ederek 1992'de gündeme bomba gibi düşen, konuşması bozuk, eski bir öğretmen. 2015 yılına gelindiğinde, Gracie ve Joe (Charles Melton tarafından canlandırılan, tipik bir 'baba vücudu'na sahip karakter) artık uzun süredir birlikte ve en küçük çocukları lise mezuniyetine yaklaşıyor. Skandal aşkları, banal bir banliyö hayatına dönüşmüş gibi görünse de, geçmişin gölgesi hâlâ onları rahat bırakmıyor. Özellikle Gracie, skandalı konu alan bir indie filmde kendisini canlandıracak, nefes kesen performansıyla Natalie Portman tarafından canlandırılan bir TV aktrisini evine davet ettiğinde durum daha da karmaşık bir hal alıyor. 

Samy Burch'un kaleminden çıkan "May December", Haynes'in performansla ilgili derinlemesine tutkusunu, karanlık bir komedi aracılığıyla ele alıyor. Haynes'in tonal oyunbazlığı bazen duygusal dokularının kesinliği tarafından gölgede kalmış olsa da, bu filmde, yönetmenin sanatı gerçekliğe dönüştürme konusundaki dehasını hiç olmadığı kadar net bir şekilde görmek mümkün.

Popüler Haberler