Türk bilim insanlarından harika buluş! Elektronik sütyen!

Massaschusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Prof. Dr. Canan Dağdeviren ve çalışma arkadaşları kadınlar için hayati öneme sahip bir buluş gerçekleştirdi.

Türk bilim insanları göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Son olarak Massaschusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Prof. Dr. Canan Dağdeviren ve arkadaşları, kadınlar açısından hayat kurtaran bir buluşa imza attı. Elektronik sütyen olarak adlandırılan cihaz sayesinde artık kadınlarda meme kanseri teşhisi çok daha erken şekilde belirlenebilecek. Bu da daha çok hayatın kurtulabileceği anlamına geliyor.

Türk bilim insanlarından harika buluş! Elektronik sütyen!

Elektronik sütyen ilk çalışmasında 71 yaşındaki bir kadının rahatsızlığını tespit etti. Bu çalışma hakkında konuşan Prof. Dr. Canan Dağdeviren ise Dokuz yıl önce Fatma Teyzem periyodik olarak kontrol altında olmasına rağmen meme kanserine yakalandı ve sadece 6 ay hayata tutunabildi. Bu çalışmayı, Fatma Teyzem son 12 gününü yaşarken hasta yatağında birlikte hayal edip tasarlamıştık ve artık hayalin ötesine geçip milyonlarca kadının hayatına dokunabilecek. Bu aleti tüm kadınlara ithaf ediyorum; yalnız değilsiniz.” ifadelerini kullandı.

Meme kanseri kadınlar arasında en çok ölüme sebebiyet veren rahatsızlıklardan birisi olarak biliniyor. Doktorların tavsiyesi, her 6 ayda bir kontrole gelinmesi yönünde. Çok klasik olsa da erken teşhisin hayat kurtaracağını belirtmekte fayda var. İşte bu aşamada elektronik sütyenin kadınlara daha fazla yardımcı olacağını ve hastalara zaman kazandıracağını öngörmek hiç de zor değil.

Afetle mücadelede yapay zeka dönemi!
NASA’da tuhaf gelişmeler yaşanıyor! Yoksa uzaylıları mı açıklayacaklar!
Nintendo Switch kullanıcılarına müjde, iki yeni oyun daha geliyor
Sonraki Haber