Patlamak üzere olan bir yıldız görüntülendi! Müthiş kareler!

NASA, bir gün astronomların evrenimiz hakkında uzun süredir merak edilen soruları yanıtlamasına yardımcı olabilecek James Webb Uzay Teleskobu’ndan yeni bir görüntü paylaştı.

Aşağıda gördüğünüz görüntü, Dünya'dan yaklaşık 15.000 ışıkyılı uzaklıkta, Yay takımyıldızında bulunan bir yıldız olan WR 124'ü gösteriyor. JWST, Haziran 2022'de WR 124'ü ilk kez gördüğünde, yıldızı Wolf-Rayet aşamasından geçerken yakalamıştı.

NASA'ya göre, yalnızca bazı büyük yıldızlar sonunda patlamadan önce böyle bir geçişten geçiyor ve bunlar genelde gece gökyüzündeki en büyük ve en parlak gök cisimleri arasında yer alıyor. WR 124 söz konusu olduğunda NASA, yıldızın Güneş'in kütlesinin 30 katı olduğunu ve şimdiye kadar yaklaşık 10 Güneş büyüklüğünde malzeme döktüğünü tahmin ediyor. Zamanla, Wolf-Rayet yıldızlarının dışarı attığı gaz soğuyacak ve kozmik toz oluşturacak.

Patlamak üzere olan bir yıldız görüntülendi! Müthiş kareler!

Kozmik toz, gökbilimcilerin birkaç nedenden dolayı incelemeye hevesli oldukları bir konu. Malzeme, evrenin önemli bir yapı taşı. NASA'nın belirttiği gibi, birleşen yıldızları barındırıyor ve hatta bir araya gelerek gezegenler oluşturabiliyorlar. Ancak şu anda evrende bulunan kozmik toz miktarını açıklayan bir teori yok.

JWST, gökbilimcilerin bu gizemi çözmelerine yardımcı olabilir. NASA "Webb'den önce, tozu seven astronomlar, WR 124 gibi ortamlardaki toz üretimi ve toz taneciklerinin süpernovadan kurtulacak ve genel toza önemli bir katkı sağlayacak kadar büyük ve bol olup olmadığı sorularını araştırmak için yeterli ayrıntılı bilgiye sahip değildi” dedi. "Artık bu sorular gerçek verilerle araştırılabilir."

Hibrit okul sistemi geliyor! İsteyenler okula gitmeden uzaktan eğitim alacak!
Minyatür çipler sayesinde tükürükleriniz ve dişleriniz bile izlenebilir olacak!
Dragon Age: The Veilguard İncelemesi – Aksiyon, keşif ve macera
Sonraki Haber