Mars’ta yeni keşif!

2012 yılında Mars'a keşif yapmak için gönderilen Curiosity keşif robotu, gezegenin yüzeyinde külçeye benzeyen ilginç bir nesne buldu. İşte detaylar!

NASA’nın Mars Bilim Laboratuvarı misyonunun parçası olan Curiosity Rover, Kızıl Gezegen’in yüzeyinde parlak bir cisim tespit etti.

Curiosity Rover’ın bulduğu cisim bilim insanları tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bilim insanları Little Colonsay adı verilen cismin tam olarak ne olduğunu ortaya çıkarmak için cismin yapısını teste tabi tutacak.

NASA’nın Curiosity Rover bloğunda Kızıl Gezegen hakkında notlar yazan Dr Susanne Schwenzer, Little Colonsay’in bir tür meteor olabileceğini fakat bu olasılığın kimyasal yapı tespitinin ardından kanıtlanabileceğini yazdı.

Curiosity Ağustos 2012’de Mars’taki Gale Krateri’ne inmişti. Gezginci robot, 6 yıl süren keşif faaliyeti süresince Kızıl Gezegen’in geçmişte mikrobiyolojik canlı yaşamına ev sahipliği yapmış olabileceğine dair çok sayıda kanıt toplamıştı.

Mars’ta yeni keşif!

Örneğin Gale Krateri içinde milyarlarca yıl önce göl ve akarsu sistemleri bulunduğu ortaya çıkmıştı. Buna ek olarak geçtiğimiz aylar NASA, Mars’ta yaşam içi gerekli olan yapıtaşlarına sahip 3 milyar yaşındaki organik moleküller içeren bir kayanın keşfedildiğini duyurmuştu. 

Yeryüzünün dışındaki yaşam arayışı, organik bileşikler ve molekülleri içeren hayatın yapı taşlarına odaklanır, ancak bunlar hayat olmadan da var olabilir. Bilim insanlarının açıklamasına göre, Mars'ta bulunan organik maddeler şunlardan birinin açıklaması olarak görülebilir:

Eski yaşamı detaylandıran bir kanıt, hayat için bir besin kaynağı ya da yaşam yerine var olan başka bir şey. Araştırmacılar, bu keşiflerin astrobiyolojide çığır açtığını belirtti.

Süt veren bir örümcek türü keşfedildi!
NASA Ay kargolarını özel şirketlere taşıttıracak
WhatsApp popüler yazıyor özelliğini değiştiriyor, bunu çok seveceksiniz
Sonraki Haber