Karadeliklerin arka kapısı var mı?

Louisiana ve Uruguay devlet üniversitelerinde görev yapan iki bilim adamının teorisine göreyse kara deliklerin arka kapıları olabilir.

Modern bilimin varsayımlarına göre kara deliğe giren bir nesne yapı taşlarına ayrılarak sonsuza kadar kayıplara karışıyor. Louisiana ve Uruguay devlet üniversitelerinde görev yapan iki bilim adamının teorisine göreyse kara deliklerin arka kapıları olabilir. Jorge Pullin ve Rodolfo Gambino, kara deliğe giren nesnelerin parçalara ayrılmadığını, paralel evren olarak adlandırılan başka bir boyuta geçtiği fikrini ortaya attı.

Çağımızın en büyük fizikçilerinden olarak kabul edilen Albert Einstein'in Genel Görelilik Kuramı'na göre, bir madde kara deliğin çekirdeğine yaklaştıkça ona etkiyen yerçekimi kuvveti sonsuza gider. Bu sayede maddenin en yoğun hale geleceğini söyleyen teori daha sonra ne olacağını açıklamakta yetersiz kalıyor. Gambino ve Pullin'in, evrenin bu henüz çözülemeyen sırrına getirdiği açıklama ise bir hayli farklı. Bu iki bilim adamı evrendeki her kara deliğin bir başka evrene açılan bir geçiş noktası olduğunu öne sürüyor.

Teoriye göre; yoğunlaşan yerçekimi kuvveti, kara deliğin arka kapısına yaklaşıldıkça azalmaya başlıyor ve madde kendisini başka bir evrende buluyor. Yayımlanan makaledeki 'Kainat aynen matruşka bebekler gibi birbirinin içine geçmiş birçok evrenden oluşuyor. Her evrenin içinde kara deliklerle birbirine bağlı birçok evren daha olabilir' ifadeleri ise çalışmanın en çok dikkat çeken yönlerinden biri oldu.

Bir diğer deyişle içinde bulunduğumuz evren aslında milyarlarca karadeliğe sahip bir evrenin alt kümesi olabilir. Aynı şekilde, bizim evrenimizdeki milyarlarca kara deliğin her birinin öte tarafında sonsuz sayıda evrenin varlığı söz konusu olabilir. Modern uzay biliminin sınırlarını zorlayan bu yepyeni teorinin kanıtlanması ise kısa zamanda pek mümkün görülmüyor.

Rize'lilerin üstün zekası yine şaşırttı!
İlk hayalet uçak hem görüldü hem vuruldu!
Samsung Exynos işlemcide diretiyor, bu hiç hoşunuza gitmeyecek
Sonraki Haber