Görünmezlik pelerini gerçek mi oluyor?

Objelere geniş yelpazeli görünmezlik kazandıran yeni bir cihaz icat edildi.

Montreal Ulusal Araştırma Enstitüsü'nün (INRS) araştırma ekibi, objelere geniş yelpazeli görünmezlik kazandıran yeni bir cihaz icat etti ve bu cihazın nasıl çalıştığını takipçileri ile paylaştı.

Spektral görünmezlik pelerini olarak isimlendirilen bu teknoloji , içine giren bir nesne ile etkileşim kurarak ışık dalgalarının boylarını ve renklerini değiştiriyor ve böylelikle  adeta onu görünmez kılıyor. Sizce de oldukça ilginç bir teknik değil mi? 

Yeşil ışığı geçiren bir objeyi örnek olarak veren bilim adamları, olağan şartlarda bir sensörün ışığı yakalayabildiğini, ancak yeni cihazın ışığın geçtiği sırada yeşil rengi farklı bir renkle kamufle ettiğini, ışık objeden geçtikten sonraysa tekrar eski renge dönüştürdüğünü ve böylelikle objeye görünmezlik kazandırdığını açıkladı.

Geliştirilen bu pelerenin baş isimlerinden biri olan Profesör Jose Azana, "Kamuflaj alanında bir atılım gerçekleştirdik, reel geniş yelpazeli aydınlatmada objeyi tamamen görünmez yaptık.Işık dalgası, sanki orada yokmuş gibi objeden herhangi bir sapma yapmadan geçti" dedi. 

Uzmanlar, bu çalışmayı görünmezlik pelerini adı altında geliştirilen ilk buluş olarak nitelendirirken, proje çalışanları bu teknolojinin gelecekte güzel işlerde kullanılabileceğini savunuyor. Ne kadar mantıklı işlerde kullanılır orası tartışılır ancak sizce de oldukça havalı değil mi? 

Kepler emekli oluyor
Robot Cheetah görenleri hayrete düşürüyor!
Huawei FreeBuds Pro 4 inceleme: Yeni nesil ses ve gürültü engelleme teknolojisi
Sonraki Haber