Elon Musk bu sefer abarttı! İnsanlığın sonunu getirebilir!

Tesla "Yapay Zeka (AI) Günü" etkinliğinde “Optimus” insansı robotunun bir prototipini tanıttı. Düşük maliyetler ile üretileceği öngörülen Optimus'un üretiminin yakın zamanda başlayabileceğini söyledi.

Tesla'nın "Yapay Zeka (AI) Günü" etkinliğinde Elon Musk, etrafta dolaşan, seyircilere el sallayan ve tekno müziğin ritmine göre dans eden “Optimus” insansı robotunun bir prototipini tanıttı.

Tesla, ilk olarak geçen yılın Ağustos ayında Al Günü etkinliği sırasında insansı bir robot inşa etme planlarını açıkladı. Bugünkü AI Etkinliğinde ise Musk ve ekibi, yürüyen prototipin "yarı kullanıma hazır aktüatörler" kullanılarak yaklaşık altı ay içinde geliştirilen erken bir demo olduğunu açıkladılar ve muhtemelen birkaç hafta içinde yürüyebileceğini söylediler.

Başlangıçta, sahnenin arka kapıları açıldı ve dans hareketi yapan yapısız bir Optimus ortaya çıktı. Ardından Tesla'nın ekibi, gövdesi tamamen monte edilmiş ancak Optimus'un "üretime çok yakın" bir versiyonunu gösteren başka bir prototip çıkardı. Bir standa bağlı olan bu Optimus prototipi izleyicilere el sallayarak bileğinin hareket aralığını gösterdi. O sırada açıklandığı üzere bu birimin aktüatörlerinin, pil takımının ve diğer her şeyi içerdiğini, ancak "yürümeye tam olarak hazır olmadığı" öğrenildi. 

Musk’ın açıklamalarına göre Optimus projesinin hedefleri arasında yüksek hacimli üretim, düşük maliyet ve yüksek güvenilirlik yer alıyor. Bu insansı robotların maliyetlerinin 20.000 dolardan daha düşük bir fiyatla üretilebilecek olduğunu tahmin eden Musk, Optimus’u bu yıl yaptıkları en önemli ürün geliştirme olarak niterlendirdi ve zaman içerisinde Optimus’un Tesla araçlarından daha önemli olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Musk, üretimin gelecek yıl en kısa sürede başlayabileceğini söylerken, projenin robotların seri üretimi için yapıldığını açıkladı. Yani eğer Tesla başarılı olursa, bilim-kurgu filmleri gerçek olabilir ve  gerçek bir robot ordusuyla tanışabiliriz.

Yaşayan Nostradamus! Genç kahinin tahminleri sizi dehşete düşürecek! Türkiye 2023'te ...
NASA Dünya'yı kurtarabileceğini ispatladı!
Nintendo Switch 2 nasıl görünecek? Tasarımı sızdırıldı
Sonraki Haber