Dünyamızda yaşam ne zaman başladı?

Bu soru, yaklaşık 4 milyar yaşındaki bir kayada karbon bulunmasıyla bilim dünyasında tekrar gündeme geldi. Bilim insanları kayada bulunan grafitin ilk mikroorganizmalara ait olabileceğini düşünüyor.

Gezegenimizdeki yaşam yaklaşık 4 milyar yıl önce ortaya çıkmış olabilir. Bu tez, 3 milyar 950 milyon yaşındaki bir kayada karbon bulunmasıyla ortaya çıktı. Kanadalı bilim insanları, ülkenin kuzeydoğusunda rastlanan kayadaki grafit parçacıklarının yeryüzündeki ilk mikroorganizmalara ait olabileceğini düşünüyor.

Bugüne kadarki araştırmalar, yeryüzündeki ilk yaşamın 3 milyar 800 milyon yıl önce başlamış olabileceğine işaret ediyordu.  Dünya'nın 4 milyar yıl önce geç dönem ağır bombardıman adı verilen göktaşı ve kuyruklu yıldız yağmuruna maruz kaldığı biliniyor. Zorlu çevre koşulları nedeniyle, ilk mikroorganizmaların bu dönemde ortaya çıkmış olma ihtimali, bilim dünyasında şaşkınlık yarattı. Kanada, Japonya, İngiltere ve İsveç’ten araştırmacılar konuyu tartışıyor.

Bilim insanları bazı karbon yapıların, organik olmayan nedenlerle oluşabileceğine vurgu yapıyor, grafit parçacıklarının tek başına yaşamın kanıtı olamayacağını savunuyor. Okyanusların 4 milyar 300 milyon yıl önce oluştuğu düşünülürse, yaşamın ortaya çıkması için geçen sürenin bir hayli kısa olduğu belirtiliyor. 

Ömrümüz yaklaşık 10 yıl uzadı
Ahtapotların kamuflaj özelliği kopyalandı!
Apple iki modelini daha vintage listesine dahil etti, işte o telefonlar
Sonraki Haber