Dünya iklimi artık gençlere emanet!

Eğer genç nesiller iklim değişikliğinin etkilerini daha fazla hissedecekse, ilgili hükümet politikalarında söz sahibi olmaları gerekmez mi?

Çevre Koruma Ajansı (EPA) da tam olarak böyle düşünüyor ve resmi olarak "ilk" Ulusal Çevresel Gençlik Danışma Konseyi'ni oluşturuyor. Ajans, yaşları 18 ila 29 arasında değişen 16 kişiyi, ajansın gençlik topluluklarını etkileyen çevresel konulara yaklaşımını etkilemeleri için davet ediyor.

EPA'nın çevresel adalete artan odaklanmasıyla uyumlu olarak, konseyin genel üyelerinin en az yarısı temiz hava, toprak ve suyun garanti edilmediği "dezavantajlı" topluluklardan gelecek, orada yaşayacak veya işlerinin çoğunu orada yapacak. Panele ilgi duyan gençlerin başvurmak için 22 Ağustos'a kadar vakti olacak ve aday adayları için 30 Haziran ve 7 Ağustos'ta web seminerleri düzenlenecek.

Teşkilat başkanı Michael Regan, genellikle "toplumsal hareketlerin ön saflarında" yer alan genç insanların yardımı olmadan çevresel sorunları ele almanın pratik olmadığını savunuyor. Yönetici, konseyin gençlerin kararlarda rol oynamasını sağladığını da ekliyor.

Dünya iklimi artık gençlere emanet!

Konsey için planlar ilk olarak Haziran 2022'de açıklandı ve EPA'nın bir Çevresel Adalet ve Dış Sivil Haklar Ofisi oluşturmasından birkaç ay sonra geldi. O sırada Başkan Yardımcısı Kamala Harris, bu yeni bölümün düzenleme sürecine "yetersiz hizmet alan toplulukları" dahil etmeyi amaçladığını söylemişti. Bu açıdan, gençlik konseyi geçen yılki stratejinin bir uzantısı.

Biden yönetimi, çevreyi politikasının temel bir unsuru haline getirdi. Geniş kapsamlı Enflasyon Azaltma Yasası, 3 milyar dolarlık çevresel adalet hibelerinin yanı sıra revize edilmiş (bazen daha katı olsa da) EV vergi kredilerini içeriyor. Gençlik konseyi, politikada büyük değişikliklere yol açmayacak ancak genç yetişkinlerin artan küresel sıcaklıkların en ciddi etkileriyle resmi kural koyuculardan daha fazla başa çıkma olasılığı olduğundan kulağa mantıklı geliyor.

Yapay zeka, erken doğumları tahmin edebiliyor!
Türk fizikçiden çığır açan keşif!
Kalp krizini tetikleyen en kritik 10 hata
Sonraki Haber