Derin Uzay Araştırmaları İçin Yeni Bir Yakıt Geliştiriliyor

Yeni nesil bir yakıt formülü ile uzay araştırmalarında daha da ileriye gidilecek

Amerika Birleşik Devletleri, Enerji Bakanlığı'ndan (Department of Energy (DOE)) bir grup araştırmacı, gelecekte yapılacak derin uzay araştırmalarını desteklemek üzere özelleştirilmiş bir yakıtın üretim sürecinin tamamlandığını duyurdu.

Derin Uzay Araştırmaları İçin Yeni Bir Yakıt Geliştiriliyor

50 gramlık ağırlığa golf topu kadar bir kütleye sahip olan plütonyum-238'in Güney Karolina eyaletindeki Savannah Nehri bölgesinde 1980'li yıllarda üretiminin durdurulmasının ardından ilk testler Amerika'da gerçekleştirildi.

Araştırmarcılar radyoizotop güç sistemlerinin, plütonyum-238 izotopunun radyoaktif parçalarından çıkan ısıyı elektriğe çevirdiğini açıkladı. Washington'da yer alan Nasa'nın Bilim ve Araştırma Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak görev alan John Grunsfeld, bu çalışmanın, güneş sisteminin daha derinlere doğru araştırılmasında bir dönüm noktası olacağını ifade etti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR>>  

Radyoizotop güç sistemlerinin, yörünge araçları, araştırma araçları ve diğer uzay araçları için yeni nesil enerji sunmak adına önemli bir rol alacağını söyleyen Grunsfeld, NASA ile birlikte çalışmaktan gurur duyduklarını ifade etti. 

Tennessee'deki Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı'nda Nasa'nın da maddi desteği ile yaklaşık 2 yıl önce başlayan bu çalışmanın bu kadar kısa sürede sonuca varması da DOE ekibini bir hayli mutlu etti. 

Gösterim sırasında vurgulanan noktalardan biri de, bu yakıt üretimi ile birlikte önümüzdeki 10 yıllık süreç ve sonrasında, güneş sistemindeki araştırma görevlerinde daha uzun soluklu bir enerji kullanımı sağlayarak, araştırmaların yakıt kaynaklı engellere takılmayacak olması şeklinde ifade edildi. 

3D Baskı Teknolojisi ile Böbrek Dokusu Geliştirildi
İnsan beyni gibi çalışan çip geliştirildi
Hyundai'den harika kampanya, Hyundai i10 fiyatları dibi gördü
Sonraki Haber