70 milyon ışık yılı uzaklıkta patlayan bir süpernova görüntülendi!

Hubble Uzay Teleskobu, 70 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir galakside patlayan bir süpernovayı kaydetti.

Nisan 1990'da Discovery uzay mekiğiyle Dünya çevresindeki yörüngesine taşınan Hubble Uzay Teleskobu, patlayan bir süpernovayı kaydetti. NASA, o anda salınan enerjinin 5 milyar Güneş'in parlaklığına eşdeğer olduğunu açıkladı.

70 milyon ışık yılı uzaklıkta patlayan bir süpernova görüntülendi!

30 yılı aşkın süredir uzayda görev yapan Hubble Uzay Teleskobu, 70 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir galakside patlayan bir süpernovayı kaydetti. SN 2018gv olarak sınıflandırılan bu özel süpernova, amatör gözlemci Koichi Itagaki tarafından, NGC 2525 sarmal galaksisinde saptandı.

Süpernova, bilim insanlarının evrenin genişleme oranını izlemesine yardım etmek için Şubat 2018 - Şubat 2019 tarihleri arasında Hubble Teleskobu ile kaydedildiği belirtildi. Zaman atlamalı çekim tekniği ile kaydedilen görüntüler dolayısı ile 1 yıl boyunca kaydedilenleri içeriyor.

Hubble resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan görüntüye aşağıdaki paylaşımdan göz atabilirsiniz.

Süpernova Nedir?

Vikipedi kaynağına göre Süpernova, enerjisi biten Büyük Yıldızların şiddetle patlaması durumuna verilen addır. Bir süpernovanın parlaklığı Güneş'in parlaklığının yüz milyon katına varabilir. Başlangıçta yapısı, iyonize madde olan plazma şeklindeki bir süpernovanın parlaklığını yitirmesi haftalar ya da aylar sürebilir.

NASA astronotlarına 23 milyon dolarlık tuvalet!
Evren hakkında ''yok artık!'' dedirten şaşırtıcı gerçekler!
A101 uygun fiyata Android TV satıyor, bu fırsat kaçmaz
Sonraki Haber