Uygun fiyatlı MacBook haberleri son bulmuyor

Apple'ın popüler bilgisayarı MacBook için uygun fiyatlı bir varyant beklentisi, teknoloji meraklılarının gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Apple'ın "Scary Fast" adını verdiği çevrim içi ürün lansmanı etkinliği yaklaşıyor. Bu etkinlikte, uzun süredir beklenen 24 inçlik iMac'in yanı sıra 13, 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modellerinin güncellenmiş versiyonları tanıtılacak. Ancak son gelişmeler, Apple'ın düşük maliyetli, daha uygun fiyatlı MacBook'larda çalıştığını gösteriyor. Bu bilgi, Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından belirtildi. Daha uygun fiyatlı bir MacBook planı aslında yeni değil, geçen ay da bu konuda bazı haberler çıkmıştı.

Kuo, bu yıl Apple'ın MacBook sevkiyatlarında bir düşüş yaşadığını belirtiyor. Bunun en büyük sebebi, M2 yonga setinin sınırlı uygunluğu olarak gösteriliyor. Bu nedenle, Apple'ın M2 yonga setli modellere göre daha düşük üretim hacmine sahip olabilecek M3 yonga setli MacBook Pro'ları piyasaya sürme ihtimali bulunuyor. Beklenen M3 yonga seti, bilgisayar performansında önemli bir artış sunacak. Apple, bu yükseltmeyi MacBook satışlarını artırmak için kullanmayı planlıyor. Eğer satışlar istendiği gibi artmazsa, Apple'ın tamamen yeni bir tasarıma sahip MacBook Pro'yu tanıtma ihtimali de var.

Uygun fiyatlı MacBook haberleri son bulmuyor

Kuo'ya göre, Apple'ın düşen satış rakamlarını artırmak için düşük maliyetli bir MacBook planı arasında kalabilir. Bu, sevkiyatları artırmanın bir yolu olabilir. Şirket, yıllık 8 ila 10 milyon adetlik bir satış hedefliyor. Ancak Apple, daha uygun fiyatlı bir MacBook planını tamamen iptal edebilir.

Önceki raporlar, Apple'ın uygun fiyatlı MacBook'unun son yıllarda büyüme gösteren Chromebook'larla rekabet edebileceğini belirtiyor. Düşük maliyetli modeller, mevcut Air ve Pro serisinden farklı olacak. Apple, bu uygun fiyatlı bilgisayarları ile eğitim ve bütçe dostu segmentlere odaklanmayı planlıyor.

Microsoft efsane başlat tuşunu kaldırmaya hazırlanıyor!
Monster Notebook ve PUBG: BATTLEGROUNDS ile ‘Monster 29 Ekim Kupası’ heyecanı başlıyor!
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber