Çin ve Japonya arasındaki siber gerginlik gün geçtikçe artıyor

Geçen yılın sonlarında Nikkei Asia, Japonya'nın askeri siber savunma birimine binlerce personel eklemeyi planladığını açıkladı.

Washington Post'un bir haberine göre, Çin'deki bilgisayar korsanlarının Japon savunma ağlarına “derin ve kalıcı erişimi" olduğunu şimdi biliyoruz. Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın ihlali ilk kez 2020'nin sonlarında keşfettiği söylendiğinde, NSA Şefi ve ABD Siber Komutanı General Paul Nakasone, ihlali yetkililere bildirmek için Beyaz Saray ulusal güvenlik danışman yardımcısı Matthew Pottinger ile birlikte Japonya'ya uçtu.

Japonya başbakanına kadar ulaşan brifinglere rağmen Washington Post, Çin'den yapılan bilgisayar korsanlığının birkaç ay boyunca görmezden gelinen bir sorun olarak kaldığını ve Trump yönetiminin sona ermesinden 2021'in başlarına kadar devam ettiğini bildirdi.

Çin ve Japonya arasındaki siber gerginlik gün geçtikçe artıyor

ABD Siber Komutanlığı başlangıçta sistemlerini kötü amaçlı yazılımlardan temizlemesi için Japonya'ya yardım teklif etti, ancak bildirildiğine göre bu yardım teklifi, ülke başka bir ülkenin ordusunun sistemlerine erişmesinden rahatsız olduğu için geri çevrildi.

Bunun yerine Japonya, güvenlik açıklarını bulmak için kendi yerel ticari güvenlik firmalarını kullanmayı tercih etti ve bu firmaların buldukları  açıklar konusunda rehberlik etmesi için yalnızca ABD'ye güvendi. Japonya en nihayetinde, ağlarını günün her saati izlemek için yeni bir siber komuta ve 4.000 kadar aktif siber güvenlik personelini içerdiği söylenen daha aktif bir ulusal güvenlik stratejisi benimseyecek.

HP yeni dizüstü bilgisayar modeli DragonFly G4’ü satışa sundu
Lenovo, yeni Legion Slim 5 modelini global pazarda da satışa sundu
Epic Games'in bu hafta sunacağı ücretsiz oyun belli oldu
Sonraki Haber