Türk Telekom’un 1.2 Milyon Müşterisi TiTi ile Sohbet Etti

CBOT’un Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Türk Telekom için geliştirdiği yapay zekalı asistan TiTi, 3 aylık süreç içinde bir başarıya imza atarak 1.2 milyon müşterinin yaklaşık 3 milyondan fazla mesajını karşıladı ve müşteri mutluluğuna büyük katkı sağladı.

Geliştirdiği teknolojiler ve dünya genelinde imza attığı sanal asistan projeleriyle farklı sektörlerden pek çok şirkete çözüm sunan CBOT’un Türk Telekom için geliştirdiği yapay zekalı asistan TiTi, 3 aylık süre içinde önemli bir başarıya imza atarak 1.2 milyon müşterinin yaklaşık 3 milyon mesajını karşıladı ve müşteri mutluluğuna büyük katkı sağladı. CBOT Platform üzerinde çalışan ve doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojilerine birçok kanaldan hizmet veren TiTi, üst düzey bir yapay zeka yetkinliğine sahip ve kullanıcılara kişisel bir deneyim vaat etmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. TiTi ayrıca, doğal, hızlı ve “insansı” yapay zeka deneyimiyle alanında dünyanın sayılı örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Bir telekom destek asistanı olan TiTi çok geniş bir alanda, kişisel bir asistan gibi hizmet veriyor. Türk Telekom’un web sitesi üzerinden müşterilerine veya şirketin ürün ve hizmetleri hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılara hizmet veren TiTi, aylık olarak yaklaşık 1 milyon mesajı yanıtlıyor. TiTi fatura görüntüleme, taahhüt bitiş tarihi öğrenme, kullanım ve kalan bakiye öğrenme, internet paketi yükleme, yeni ürün başvurusu, müşteri olma ve daha birçok konuda kullanıcılara başarıyla hizmet veriyor. Özellikle telekomünikasyon gibi kişisel bilgi ve işlem gerektiren konularda kullanıcıyı tanımak için önce sisteme giriş yaptıran sanal asistan, daha sonra ilgili bilgiyi sunuyor veya işlemi hızlıca gerçekleştiriyor.

CBOT Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş geliştirilen teknolojinin ilk 3 aylık performansına ilişkin yaptığı açıklamada “TiTi, CBOT’un doğal dil işleme ve makine öğrenmesi teknolojileri ile CBOT Platform üzerinde oluşturuldu, yüksek bir anlama düzeyine sahip olan TiTi kullanıcıya karşısında bir insan, bir müşteri temsilcisi varmış gibi insani ve doğal bir dijital deneyim sunuyor. CBOT geliştirdiği çözümler, teknolojiler ve diyalogsal deneyim yaratma konusundaki uzmanlığıyla birbirinden farklı birçok sektörde gücünü göstermeye devam ediyor. Geliştirdiğimiz bu teknolojiler vasıtasıyla şirketler, müşterilerine veya çalışanlarına daha hızlı, rahat, kolay, kişiselleşmiş bir deneyim sunuyor; diğer yandan da operasyonel maliyetlerini daha akılcı ve verimli şekilde yönetiyor.” dedi.   

Türk Telekom Dijital Kanallar ve Servisler Yönetimi Direktörü Salih Çiçek ise “Türk Telekom olarak ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik ederken, müşteri deneyimini odağına alan ürün, hizmet ve servislerimizle en yenilikçi teknoloji çözümlerini sunmaya devam ediyoruz. Bu motivasyonla hizmete aldığımız akıllı asistan TiTi ile Türk Telekom müşterilerine ve şirketimizin ürün ve hizmetleri hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılara 7/24 destek sunuyoruz. Yaklaşık 3 ayda 1.2 milyomüşterinin 3 milyon mesajını başarıyla karşılayan TiTi sayesinde müşteriler, çağrı merkezini aramaya gerek duymadan aradıkları bilgiye hızla ulaşabiliyor. Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olarak teknolojinin imkanlarını müşterilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

TiTi nasıl bir deneyim sunuyor?

TiTi, kullanıcıya kolaylık sağlamak için önce kısa bir menü sunuyor ancak kullanıcı sorusunu bunların içinden seçmek zorunda olmuyor. Bilgi almak için TiTi’ye ulaşan kullanıcı, menüde yer alan mevcut bir konuyu kendi seçeceği kelimelerle veya tamamen farklı bir konuyu istediği şekilde yazarak ifade edebilir. Çünkü güçlü bir yapay zekaya sahip olan TiTi, kullanıcıya her zaman, istediği gibi bir metin yazabileceği ve anında yanıt alabileceği üst düzey bir deneyim sunuyor. TİTİ, Türk Telekom ve CBOT ekiplerinin çalışmalarıyla sürekli olarak kendini geliştiriyor, sunduğu deneyimi bir adım öteye taşıyor.  

Huawei FreeBuds 5 ile müziğin ritmi her zaman sizinle
İlk çeyrekte işlem hacminde rekor kıran Paynet, pazar payını da artırdı
Bak işine Samsung, Apple rakiplerine yine fark attı
Sonraki Haber