Huawei Yenilikçi Çözümleriyle Şirketlerin Dijital Dönüşümüne Hız Kazandırıyor
Türkiye’nin teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı etkinlikte, Huawei’in en güncel teknolojileriyle birlikte, Huawei CLOUD platformu ve AppCube çözümü de Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Hussein Hai tarafından katılımcılarla paylaşıldı.
IT Forum CxO etkinliğini, 10’dan fazla ülkeden 350’den fazla katılımcı ziyaret etti. Pandemi Sürecinde Dijitalleşme, Metaverse, Siber Güvenlik, Büyük Veri, Yapay Zeka, Akıllı Üretim, Akıllı Şehirler gibi trend konuların görüşüldüğü etkinlikte ürün tanıtımları yüksek katılımlı konferanslar ve yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi.
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Hussein Hai’nun konuşmacılar arasında yer aldığı etkinlikte, Huawei’in en güncel Bulut Çözümleri ve AppCube platformu hakkında da detaylı bilgiler paylaşıldı. Huawei Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen bir LOW CODE platformu olan AppCube daha az kod yazarak daha fazla yazılım üretmeye olanak sağlıyor. AppCube, başta KOBİ’ler olmak üzere şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde verimlilik vaat ediyor.
Sunumunda en güncel iş çözümlerini aktaran Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Hussein Hai konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Huawei Türkiye olarak, 20. yılını kutladığımız Türkiye'deki yolculuğumuzun ilk gününden bu yana Türkiye bilişim altyapısının ve ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda başta Huawei Cloud, AppCube gibi dijital dönüşümü hızlandıran çözümlerle farklı alanlardan pek çok sektöre güç katıyoruz. AppCube açık ve esnek bir platform olma özelliği sahip. Ayrıca AppCube ile iyi bir ekosistem oluşturmak için üniversiteler ve start-up'larla birlikte çalışmayı planlıyoruz. Platformun sağladığı kolaylıklar herkesin birer geliştirici olabilmesine imkan sağlıyor. AppCube, uygulama şablonları, kodsuz ve düşük kodlu özelleştirme yetenekleriyle birlikte uygulamalarınızı kolay ve hızlı bir şekilde geliştirebileceğiniz sadelikte bir platform.”
Konuşmasında akademik kurumlar ile olan iş birliklerine verdikleri önemi de aktaran Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Hussein Hai mevcut üniversite iş birlikleri hakkında şunları söyledi:
“Son üç yılda, prestijli akademik dergilerde ve konferanslarda 50'den fazla akademik araştırma yayınladık. Üniversite-sanayi iş birliğini destekleyen programlar kapsamında da TÜBİTAK ile 13 önemli projeye imza attık. Akademi iş birlikleri bizim için her zaman çok önemli oldu. Hali hazırda, Türkiye'de 20'den fazla üniversite ile iş birliği halindeyiz.”
Huawei’in Türkiye yatırımlarının 2002 yılından bu yana hızlanarak devam ettiğini ifade eden Huawei Ar-Ge Merkezi Direktörü Hussein Hai konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Bazı sayısal metriklere baktığımızda Türkiye'deki ofisimizde 1500'den fazla çalışanımız var. Bugüne kadar 309 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Türkiye’ye duyduğumuz güvenle, yatırım yapmaya hız kesmeden devam edeceğiz.”
Huawei Spark programı, teknoloji startup'larının yeni pazarlara ve müşterilere ulaşmalarının yanı sıra, Huawei ile ortak projeler geliştirmesine de olanak sağlıyor. Seçilen startup'lar çok sayıda bulut kaynağına erişirken App Store gibi Huawei kaynaklarını kullanabilme ve Huawei’in küresel satış desteği ile ticaret yapma fırsatı elde edecek. Startup'lar program kapsamında ayrıca kurumsal fikir önderlerinden, risk sermayesi firmalarından, kamu kurumlarından ve Huawei sponsorlarından düzenli olarak danışmanlık alabilecek.