Huawei sağlıkta dijitalleşme yolculuğunu Sant Pau Hastanesi’nde sürdürüyor

Dijital sağlık çözümleriyle hastanelerin verimliliğini artırmayı hedefleyen Huawei, tarihi Sant Pau Hastanesi ile yaptığı iş birliğiyle sağlıkta dönüşümü hızlandırıyor.

Barcelona’daki Sant Pau Art Nouveau’da 11 Kasım’da düzenlenen etkinlikte, Sant Pau Hastanesi Tıbbi Direktörü Dr. Alfons Torrego ve Huawei yetkilileri, sağlık sektöründe dijital dönüşümün hastaneler üzerindeki etkilerini ve hasta bakım süreçlerine getirdiği yenilikleri tartıştılar. Etkinlikte, hastanenin mevcut dijital dönüşüm projeleri tanıtılırken, yapay zeka ve 3D modelleme gibi yeni teknolojilerin sağlık hizmetlerinde nasıl devrim yaratabileceği ele alındı. Bu iş birliğinin, hasta verilerinin güvenliğini sağlarken sağlık hizmetlerinde verimliliği artırma yolunda önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Etkinlikte konuşan Sant Pau Hastanesi Görüntüleme Hizmetleri Direktörü Dr. Josep Munuera, yapay zeka teknolojisinin görüntüleme tanısı ve öngörü modellerinin geliştirilmesinde sunduğu potansiyeli anlattı. Munuera, bu teknolojinin, tedavilerin bireyselleştirilmesi ve hasta özelinde daha doğru tedavi yöntemlerinin uygulanması yoluyla tıp alanında büyük fayda sağladığını belirtti. 

3D modelleme ve dijital ikiz teknolojilerinin sağlıkta sunduğu yenilikler hakkında konuşan Dimension Lab Direktörü Dr. Abdel Hakim Moustafa ise karmaşık cerrahiler için hasta odaklı planlamalar yapılmasına olanak tanıyan ve cerrahi hassasiyeti artıran teknolojileri tanıttı. Bu alanda tıbbi cihazların 3D baskıyla üretilmesiyle, Sant Pau Hastanesi’nin kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri sunma konusundaki taahhüdünü güçlendirdiğini vurguladı.

Etkinlikte ayrıca, biyomedikal mühendisler, doktorlar ve hemşirelerin dijital sağlık çözümlerini klinik uygulamalara entegre etmek için nasıl iş birliği yaptığına dair örnekler sunuldu. Bu disiplinler arası yaklaşımın, sağlık hizmetlerini gelişmiş ve hasta odaklı hale getirerek bakım kalitesini artırmaya yönelik olduğu belirtildi.

Sant Pau Hastanesi’nin dijital dönüşüm yolculuğu, Warner Brothers Discovery tarafından Huawei’in desteğiyle hazırlanan ‘Being Digi-Sapiens’ adlı belgesel serisinde de izleyiciye sunuluyor. Belgeselin sunucusu Simone Giertz, geçmişte çoğunlukla doktorların el yazısı notlarından oluşan hasta kayıtlarının, günümüzde sayısız veri noktasını içeren ve X-ray, ultrason ve BT taramaları gibi görsellerle desteklenen bir sisteme dönüştüğünü ifade etti. Bu verilerin hızlı erişilebilir ve güvenli olması gerektiğine dikkat çekildi.

Huawei, 2020 yılından bu yana Sant Pau’nun stratejik ortağı olarak gelişmiş veri depolama sistemleri sunuyor. Huawei’in sağladığı tüm flaş depolama çözümü, tıbbi personelin ihtiyaç duyduğu anda hasta verilerine hızlı erişimini sağlarken, yedekleme, kurtarma ve fidye yazılımlarına karşı koruma gibi en yeni güvenlik önlemlerini içeriyor.

Huawei Avrupa Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Kenneth Fredriksen, “Sant Pau gibi kurumlarla birlikte çalışarak Avrupa’daki topluluklar için hayatı daha kolay, güvenli ve bağlantılı hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Huawei’in, akıllı dijital çözümler sunma hedefiyle farklı sektörlerden organizasyonlarla iş birliği yapmaya devam edeceğini belirtti.

Sağlıkta veri hacmi her yıl %48 oranında büyüyor

Sağlık sektöründe dijitalleşme, veri yönetiminden bağlantı altyapısına, yapay zekadan siber güvenliğe birçok zorlukla karşı karşıya. Yeni nesil dijital teknolojilerle birlikte, sağlık sektöründeki veri hacmi her yıl %48 oranında büyüyor. Bu veri yığılmasına ayak uydurmak isteyen büyük hastanelerde mevcut depolama cihazları yetersiz kalıyor. Huawei, bu sorunu çözmek için bulut tabanlı veri yönetimi ve yüksek performanslı depolama çözümleri sunuyor. 

Huawei’in sunduğu dijital tıp teknolojisi, sağlık verilerinin hızlı bir şekilde toplanmasını ve analiz edilmesini sağlayarak hastane genelinde tanı sürecini hızlandırıyor. Çin’de, Longgang Bölgesi Sağlık Bürosu’nun bölgesel tıbbi görüntüleme platformu ile bölgedeki 12 hastane birbirine bağlanarak sağlık hizmetlerinin kalitesini ve hızını artırıyor.

Veri güvenliğinin de kritik bir önem taşıdığı sağlık sektöründe, Huawei’in gelişmiş siber güvenlik çözümleri, saldırılara karşı çok katmanlı bir koruma sağlıyor. 2022 yılı itibarıyla sağlık sektöründeki siber saldırılarda %69 oranında artış görülürken, Huawei’in entegre güvenlik çözümleriyle verilerin güvenliğini sağlamak ve tehditlere karşı proaktif bir yaklaşım geliştirmek mümkün hale geliyor.

Huawei, Avrupa’daki dijital dönüşüm hedeflerini desteklemek adına, ‘HUAWEI CONNECT 2024 Paris’ etkinliğinde, yeni nesil OceanStor Dorado Tüm Flaş Depolama çözümünü de tanıtacak.

HUAWEI Hizmet Sezonu Başlıyor: Onarım Avantajları ve Hediyeler 15 Kasım'dan İtibaren Sizlerle
MediaMarkt WhatsApp kanalını açtı
Kredi kartıyla otomobil ve akıllı telefon alanlar yandı, yeni karar yayımlandı
Sonraki Haber