Microsoft Türkiye çevrimiçi çözümleriyle hibrit eğitimi destekliyor

Pandemiyle birlikte başlayan dönemde hibrit eğitim uygulamaları giderek yaygınlaşırken, Microsoft Türkiye de sunduğu çevrimiçi çözümlerle eğitim kurumlarına destek vermeye devam ediyor.

Türkiye’de hibrit eğitim yaygınlaşıyor, Microsoft Türkiye çevrimiçi çözümleriyle eğitim kurumlarına destek oluyor

Uzun süredir yüksek standartlara sahip bir hibrit eğitim modeli geliştirmek üzere çalışmalarını sürdüren Bahçeşehir Üniversitesi de pandemi sürecinde Microsoft’un sunduğu ürün ve servislerden faydalanan eğitim kurumları arasında yer alıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi’nden uzaktan eğitim modeline standardizasyon

Dijital eğitimin normal (yüz yüze) eğitimden ayrı düşünülmemesi ve eğitimde kalitenin her ortam için sürekli olarak artırılması gerektiği fikrinden yola çıkan Bahçeşehir Üniversitesi yöneticileri, üniversite senatosunun aldığı karar ile http://hibrit.bau.edu.tr adresi üzerinden hibrit üniversite dönüşümünü gerçekleştirmek üzere 321 maddelik bir kalite standartları listesi yayınladı. Söz konusu standartları tam anlamıyla yerine getirmelerini sağlayacak tek üretici ile çalışma kararı alan BAU, bu doğrultuda online dersler için 123 ülkeden 5 binin üzerinde yabancı öğrencinin de dahil olduğu 27 bini aşkın öğrencisine Microsoft Teams ve Windows Sanal Masaüstü üzerinden eğitim vermeye başladı. Üniversite bünyesinde uygulamaya konulan hibrit model ile dosya paylaşımında Onedrive kullanımı ve ofis uygulamalarının Teams ile entegre şekilde çalışması sağlanarak operasyonel süreçler kolaylaştırıldı. Öğrenci bilgi sistemi ile entegre edilen uzaktan eğitim aracı ile sınıfların otomatik olarak açılması, dinamik olarak güncellenmesi ve ders kayıtlarının merkezi olarak saklanması sağlandı.

Uzaktan eğitim fırsat eşitliğine katkı sağlıyor

Tüm öğrenciler için altyapısını güçlendirerek hibrit sınıflar ve sanal laboratuvarlar oluşturan Bahçeşehir Üniversitesi, böylece dünyanın herhangi bir noktasından Windows Sanal Masaüstü ve Teams ile bağlantı kuran öğrencilerinin kesintisiz eğitime erişim hakkını koruyarak eğitimde fırsat eşitliği yaratıyor. Laboratuvar derslerinde kullanılan tüm lisanslı ve ücretli programlara üniversite tarafından kurulan GPU ve CPU’lu farklı özelliklerdeki laboratuvarlara Windows Sanal Masaüstü ile uzaktan bağlanabilen öğrenciler, herhangi bir lisans satın almadan, ücretsiz olarak kullanabildikleri programlar sayesinde projelerini gerçekleştirebiliyorlar. Örneğin, İletişim Fakültesi’nin Çizgi Film & Animasyon Bölümü’ne, Mimarlık & Tasarım Fakültesi’ne ve Mühendislik Fakültesi’ne devam eden öğrenciler, projelerini, animasyonlarını veya çizimlerini bu altyapıları kullanarak sanki o an fiziki olarak sınıftaymış gibi yapabiliyor ve çalışmalarına devam edebiliyorlar.

Microsoft Türkiye ile Bahçeşehir Üniversitesi arasındaki iş birliğine ilişkin görüşlerini paylaşan Microsoft Türkiye CTO’su Onur Koç, “Pandeminin getirdiği karantina ve sosyal mesafe zorunluluklarıyla hayatımıza giren uzaktan eğitimin, pandemi bittikten sonra da belirli bir ölçüde kalıcı olacağına inanıyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi gibi uzaktan eğitimin de en az yüz yüze eğitim kadar nitelikli, kapsayıcı ve sürdürülebilir hale gelmesi için doğru yatırımlar yapan çok sayıda eğitim kurumu mevcut. Bu kurumlar bünyesinde etkin hibrit eğitim verilebilmesi için çevrimiçi modellerin geliştirilmesi sürecinde ciddi bir teknolojik altyapı, ürün ve hizmet desteğine ihtiyaç duyuluyor. Biz de Microsoft Türkiye olarak bu noktada devreye giriyoruz. Özellikle Microsoft Teams ve Windows Sanal Masaüstü uygulamalarımız, eğitim alanında sundukları kullanım kolaylığıyla fark yaratıyor” diyerek uzaktan eğitimin yaygınlaşmaya devam edeceğine vurgu yapıyor.

BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise: “Pandemi süreci ile dünya çapında binlerce öğrenciye aynı anda nitelikli ve kapsayıcı (inclusive) eğitim imkanı sunmanın hibrit modelle mümkün olduğunu görüyoruz. Artık hibrit üniversite denildiğinde, bir eğitim programına dahil olan kişilerin sadece derslerini hem online hem de yüz yüze alabilmeleri değil üniversitedeki tüm yaşam deneyimleri ile kariyer, entelektüel ve psiko-sosyal gelişim alanlarını da kapsayan Global-Yerel, Kampüs-Sektör, Ar-GE-Girişim-Sosyal hizmet gibi ortam ve süreçlerin bütünleştirilmesi olarak anlamamız gerekiyor. Pandemiyle birlikte yaygınlaşan bu modeli Türkiye’de kalite standartlarını geliştiren, paylaşan ve uygulayan ilk üniversite olmaktan; ülkemizde ve dünyada örnek gösterilmekten gurur duyuyoruz. Hibrit eğitim modelinin kusursuz bir şekilde işlemesinde katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarımıza; eşsiz ürün ve hizmetleriyle bu dönüşüm süreci boyunca bize destek olan Microsoft Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Apple Watch Series 3 fiyatında 4 günlük büyük indirim!
iPhone XR cep telefonunun fiyatında büyük indirim
Citroen Ami hiç bu kadar ucuz olmamıştı, neredeyse üzerine para verecekler
Sonraki Haber